More


  Cele mai picante 10 alimente din lume

  - Advertisement -

  1

  Ne place un antreu bun, dacă aminteşte de mâncarea preferată de acasă sau dacă este un preparat exotic, care ne duce cu gândul la o aventură sălbatică.

  Mâncarea este deliciosă, oricum ai privi-o! Cu toate acestea, pentru unii dintre noi, cu cât e mai picantă… cu atât mai bine, astfel încât se ridică întrebarea: ce sunt unele dintre cele mai picante feluri de mâncare din lume?

  Din America de Nord până în Asia, vom face o călătorie condimentată printre cele mai picante legume şi bucăţi de carne.

  Dacă rezistaţi arsurilor din stomac, există şi multe beneficii pentru sănătate oferite de alimentele picante, cum ar fi scăderea tensiunii arteriale şi sănătatea inimii.

  O teorie afirmă că alimentele condimentate eliberează endorfine în corp , la fel ca atunci când mâncăm ciocolată sau ceva foarte dulce.

  Următoarele 10 reţete poate vă vor inspira în viitoarele experienţe culinare din vacanţele voastre:

  10. “Fire In Your Hole Wings”, aripioarele picante de la Munchies 420 Café din Sarasota, Florida

  Munchies 420 Cafe din Sarasota, Florida, oferă un loc pe “zidul ruşinii” celor ce nu reuşesc să mănânce porţia de aripioare extrem de picante din meniul lor.

  Produsul lor iute şi picant chiar a fost prezentat de postul TV Travel Channel, la show-ul “Om contra hrană”, în cadrul căruia Adam Richman, un împătimit al mâncării, nu a reuşit să termine întregul coş cu 10 aripioare.

  Evident, acum are un locr rezervat la “zidul ruşinii”! Aceste aripi sunt puse într-un sos special, care conţine soiuri de ardei foarte iuţi şi sortimente de piper extrem de… piperate.

  9. Cocktail-ul de renume mondial cu creveţi – St. Elmo Steakhouse, Indianapolis

  O reţetă clasică cu fructe de mare, dar şi un aperitiv care ar putea să te determine să ceri chelnerului mai multe pahare cu apă. În timp ce pare mic şi inofensiv, această farfurie frumos ambalată poate da o lovitură serioasă papilelor gustative, iar produsul ar trebui să fie luat în serios.

  Acesta este pregătit fără niciun tip de piper, dar de ce este atât de picant? Ei bine, creveţii sunt acoperiţi într-un strat mare de sos de hrean surprinzător de picant. Acest aperitiv îţi va desfunda cu siguranţă sinusurile, dacă eşti suficient de curajos să-l încerci.

  8. Sichuan Huo Guo (oala picantă) – în diverse pub-uri din Sichuan, China

  Acest fel de mâncare îşi merită numele, o oală iute plină cu diverse alimente aduse împreună într-o armonie super-picantă. Preparatul este pregătit, de obicei, în regiunea Sichuan din China şi este o reţetă tradiţională.

  Oala este umplută până la refuz cu o varietate de alimente precum carne de vită, ciuperci, legume, uneori chiar cu creier de porc, gât de vacă şi sânge de raţă, iar uleiul din piper din acea zonă o face atât de picantă, aproape de amorţirea gurii. O adevărată aventură culinară!

  7. Saltdean Sizzler Pizza: Paul’s Pizza – Brighton, Anglia

  În cazul în care pe o cutie cu mâncare scrie… “Feriţi-vă”, poate ar trebui să te gândeşti de 2 ori înainte de a o consuma. Şi dacă e o cutie de pizza, atunci cu atât mai mult! Paul Brayshaw face cea mai picantă pizza, într-un local din Brighton, East Sussex.

  Paul este chiar patronul pizzeriei din Marea Britanie, iar el a inventat Pizza Saltdean Sizzler, cu care speră să intre direct în Cartea Recordurilor. Pizza Saltdean Sizzler are 25 cm în diametru şi conţine topping de pepperoni, existând chiar şi o variantă pentru vegetarieni.

  Secretul constă în sosul de chilli, extrem de uite, făcut din cel mai picant ardei, “ghost chilli (ardei iute fantomă)”. Paul este mare amator de mâncăruri picante şi a vrut să introducă o provocare în meniul din restaurantul său, chiar dacă recunoaşte că el nu a putut consuma decât 2 felii din cele 6 ale unei pizza.

  6. “Best of the Best” Abiko Curry – Seul, Coreea de Sud

  În timp ce acest fel de mâncare poate arăta “yummy” (şi nu că n-ar fi) şi satisfăcător, totuşi veţi avea nevoie cu siguranţă de multă apă şi, eventual, nişte şerveţele pentru a ţine pasul cu acest produs.

  Curry este unul dintre principalele condimente folosite pentru a face acest fel de mâncare, iar acest antreu este declarat a fi “dureros de picant”, de multe suflete curajoase care l-au încercat.

  Acesta va produce, cu siguranţă, multă transpiraţie, după doar o lingură, dar dacă sunteţi gata… acest fel de mâncare nu va dezamăgi şi vei fi fericit că nu ai trecut prin Coreea de Sud fără să încerci o mâncare tradiţională.

  5. Burgerul ”4 cavaleri” de la Chunky’s – San Antonio, Texas

  Acest burger din Texas, SUA, este un adevărat cowboy din Vestul Sălbatic. A fost, de asemenea, testat pe Travel Channel, la show-ul “Om contra hrană”, însă doar câţiva clienţi au făcut faţă acestui adevărat “aruncător de flăcări”.

  Numit “cel mai tare burger de pe planetă,” acest burger conţine ardei iute proaspăt şi ardei Serrano, un sos Habanero şi soiul de ardei iute “Bhut Jolokia”, cunoscut sub numele de “piper fantomă”.

  Pentru a putea face faţă aceastei provocări culinare, doritorii sunt obligaţi să semneze o declaraţie pe proprie răspundere şi să fie majori. Cei sub 18 ani trebuie să fie însoţit de un tutore legal sau părinte, dar asta nu va face niciun condiment mai puţin intimidant.

  Fiecare suflet curajos care încearcă această provocare are 25 de minute pentru a mânca un burger, îi este permis să bea orice, mai o puţin băuturi “tămăduitoare”, nu poate scuipa sau împărţi burgerul, nu are voie la baie – pentru a atenua durerea – sau să scape pe fereastră. Mult noroc!

  4. Neua Pad Prik – Thailanda

  Acest fel de mâncare faimos, cunoscut şi sub numele de Thai pepper steak (friptură cu piper din Thailanda), este foarte cunoscut în Thailanda şi chiar şi în Indonezia. Acesta se prepară prin amestecareaa unor bucăţi de carne de vită cu condimente, cum ar fi ceapă eşalotă, busuioc şi usturoi.

  Ceea ce face acest produs atât de picant este o cantitate foarte mare de ardei iute “bird’s eye (ochi de pasăre)”, un soi foarte renumit în această regiune.

  Dacă îţi place mâncarea thailandeză şi limba ta poate suporta diverse condimente, încearcă să dai o şansă acestui antreu! Îţi vei schimba părerea despre mâncarea picantă şi poate va deveni noua ta obsesie culinară.

  3. Carne de porc Vindaloo – Goa, India

  Goa este cel mai mic stat din India. Sub control portughez din secolul 15 şi până în secolul 20 (1961), Goa oferă o bucătărie diversă, în care influenţele hinduse şi creştine se completează şi îi conferă unicitate, exotism şi faimă în întreaga lume.

  Ştim cu toţii că cele mai multe preparate din bucătăria indiană utilizează o varietate bogată de condimente, dintre care unele sunt moderat picante.

  În India, oamenii se referă la alimente codimentate ca “mâncare picantă”, deoarece “alimentele picante” se referă la mese cu multe condimente pe ele (cam în toate cazurile). Cu toate acestea, acest antreu ia titlul de “cel mai picant aliment” cunoscut vreodată în India. Reţeta a fost adusă în Goa de către portughezi, iar ingredientele “strigă” picantul din ele!

  Carnea de porc este păstrată în vin roşu, ardei şi usturoi, dar este, de asemenea, scăldată într-un curry picant din gama largă aflată în regiune.

  În imaginea de mai sus, farfuria ar putea arăta ca oricare alta din restaurantele indiene, dar aveţi grijă la piperul ascuns în sos! Recunoscut de Cartea Recordurilor drept cel mai tare chili din lume, soiul de ardei iute Bhut Jolokia, cel cunoscut şi sub numele de “piper fantomă”, este “periculos de picant” şi acest loc 3 în top este pe deplin meritat!

  2. Otak Otak – Asia de Sud-Est, Singapore şi China

  Una dintre cele mai interesante feluri de mâncare din acest top conţine carne condimentată de peşte şi este popular în Asia de Sud-Est. Numele de “Otak Otak” se traduce, de fapt, “creier”, datorită consistenţei care seamănă cu o cremă de tort. Se serveşte, de obicei, cu lapte de cocos şi o pastă de chili, fiind înfăşurat într-o frunză de banane.

  Dar nu lăsa ca acest aspect rece şi calm al gustării să te păcălească, pentru că, de fapt, este extrem de picant. Peştele este pus pe grătar şi copt la foc de cărbune, apoi combinat cu cea mai iute specie de chili disponibilă în zonă. Dar până să îţi dai seama despre ce soi este vorba… gura ta va lua foc deja şi, deci, nu mai contează!

  1) “Widower Curry”* – Bindi Restaurant, Grantham, England

  Pare aproape frumos, cu frunze de busuioc proaspete care împodobesc roşul bogat al ardeilor, care te îndeamnă să-l mănânci, doar că nu degeaba acest fel de mâncare este numit “widower curry”! Motivul? Acesta conţine 20 de ardei iuţi Naga, al doilea cel mai iute sortiment de chili din lume, bucătarii care îl pregătesc fiind obligaţi să poarte ochelari de protecţie şi măşti pentru faţă!

  Dacă acest fapt nu te descurajează şi nu te ţine departe de această adevărată “farfurie în flăcări”, îţi mai spunem că pe oamenii care au mâncat aşa ceva i-au trecut toate tranpiraţiile, au fost mai agitaţi, chiar au plâns şi au vomat, dar au avut şi halucinaţii.

  Unui medic britanic, Ian Rothwell, i-a trebuit o oră să consume “Widower Curry” şi a început să aibă halucinaţii, dar el a reuşit să termine întreaga porţie şi a primit şi un certificat pentru asta. “Dr. Rothwell este o legendă, în ceea ce mă priveşte”, spune Muhammed Karim, directorul general al restaurantului. Deci, să nu spuneţi că nu v-am avertizat!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img