More


  Cod galben de furtună și vijelii în aproape toată țara

  - Advertisement -
   
   
  Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în ziua de joi seara și în noaptea de joi spre vineri, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, la început în Crişana, Banat, Oltenia şi zonele de munte, apoi şi în cea mai mare parte a Munteniei şi jumătatea de nord a Moldovei. 
   

  În aceste zone vor fi averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor lua şi aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 – 25 de litri pe metru pătrat şi izolat 50 – 60 de litri pe metru pătrat. 
   
  Avertizarea cod galben, valabilă de joi, de la ora 18.00 și până vineri, la ora 9.00, a fost emisă pentru Sălaj şi aproape toate judeţele ţării, cu excepţia a şapte judeţe, unde ar putea să plouă, dar pentru intervale scurte de timp. Sălajul va rămâne sub cod galben şi vineri, de la ora 9.00 până la ora 21.00. 
   
  Potrivit avertizării emise pentru vineri, în jumătatea de nord a ţării şi în zona de munte vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată, averse ce vor avea caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 – 25 de litri pe metru pătrat şi izolat 40 – 50 de litri pe metru pătrat. 
  Iulian Duma


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img