More


  Condiţii optime de trai pentru câinii de la adăpostul Asociaţiei Free Life

  =

  free

  Câinii aflaţi la adăpostul Asociaţiei Free Life sunt bine îngrijiţi şi nu sunt înfometaţi, sau cel puţin asta au susţinut ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, reprezentanţii asociaţiei care au dorit în acest fel să dezmintă unele afirmaţii apărute recent în presa sătmăreană. Pentru ca toţi sătmărenii să vadă condiţiile în care trăiesc cei peste 400 de câini, mâine va fi organizată o zi a porţilor deschise pentru toţi sătmărenii.

  Câini îngrijiţi, deparazitaţi şi bine hrăniţi
  Preşedintele Asociaţiei Free Life, Somogyi Dorina, a dezminţit ieri afirmaţiile potrivit cărora câinii aflaţi în adăpost sunt subnutriţi şi nu primesc îngrijirea necesară. “În prezent, în adăpostul asociaţiei noastre se află peste 400 de câini care, aşa cum se poate observa, sunt bine îngrijiţi, deparazitaţi, primesc îngrijiri medicale dacă este necesar şi primesc cel puţin o dată pe zi de mâncare. Vrem să dezminţim unele afirmaţii apărute recent în presă în care se spunea că aici nu sunt decât 60-70 de câini, care sunt subnutriţi. De asemenea, doresc să-i informez pe sătmăreni că noi, cei din cadrul Asociaţiei Free Life, nu ne îmbogăţim de pe urma acestui adăpost şi că majoritatea activităţilor desfăşurate aici sunt făcute de voluntari şi zilieri”, a precizat Somogyi Dorina.

  La rândul său, voluntarul asociaţiei, actriţa Carmen Frăţilă, a arătat că asociaţia are un protocol de colaborare semnat cu Primăria Satu Mare, pe care speră să-l reînnoiască, în baza căruia primeşte 4.000 de lei lunar care ajung direct la medicii veterinari pentru sterilizare şi o parte din tratamentul medical. “Restul costurilor sunt suportate de Asociaţia Free Life”, a mai spus Carmen Frăţilă.

  Ziua porţilor deschise
  În prezent, la adăpostul Asociaţiei Free Life, aflat în incinta Parcului Industrial Sud, se află în îngrijire peste 400 de câini. “În cei doi ani de zile de când a fost înfiinţat acest adăpost, de aici au fost adoptaţi circa 200 de câini şi au fost sterilizaţi peste 600 de câini. Este adevărat că au murit circa 400 de câini, dar asta nu din cauza faptului că nu au fost bine trataţi ci din cauza faptului că erau accidentaţi sau grav bolnavi. Zilnic, aici lucrează trei-patru persoane, voluntari sau zilieri”, a mai adăugat Somogyi Dorina.
  Conducerea Asociaţiei Free Life va organiza mâine o zi a porţilor deschise. “Începând de la ora 9.00, orice sătmărean este invitat să vină la acest adăpost să se convingă de felul în care sunt trataţi câinii. Poate că în acest fel, măcar o parte dintre cei care ne vor vizita vor adopta şi un căţel”, a mai precizat voluntarul Carmen Frăţilă.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img