More


  Contrabandiştii pun presiune pe fâşia românească

  - Advertisement -

  tigari

  Dorind să pună capăt contrabandei cu ţigări ucrainene, autorităţile din Ungaria au concentrat forţe suplimentare la graniţa cu Ucraina. Echipe speciale supraveghează non-stop fâşia verde, dându-le lovituri grele grupărilor de contrabandişti. Din cauza acestor măsuri, grupările de contrabandişti tatonează terenul în jurul graniţei dintre Ucraina şi România. Pentru a câştiga bani, contrabandiştii ucraineni trebuie să-şi livreze ţigările în Uniunea Europeană, indiferent peste care graniţă.

  Când se vrea, se poate
  În urmă cu două-trei luni, autorităţile maghiare au decis să acţioneze mult mai hotărât împotriva contrabandei. În acest sens, au fost mobilizate trupe suplimentare la graniţa cu Ucraina, inclusiv pe raza judeţului Szabolcs-Szatmar-Bereg. Trupe speciale au fost trimise pe teren pentru a ţine sub observaţie fâşia verde. Măsura s-a dovedit a fi eficientă, autorităţile reuşind să realizeze capturi importante de ţigări de contrabandă. De exemplu, la începutul lunii mai, în decursul unei singure zile, autorităţile vamale din judeţul învecinat au realizat trei capturi importante de ţigări ucrainene. Valoarea totală a ţigărilor confiscate a fost de peste 42 milioane forinţi, adică circa 630.000 lei. Informaţii privind unele capturi mai mici de ţigări de contrabandă pe raza judeţului Szabolcs- Szatmar- Bereg apar aproape zilnic în buletinele de presă ale Poliţiei şi autorităţii vamale din Ungaria.

  Operaţiunile se mută pe fâşie
  Blocaţi la graniţa cu Ungaria, contrabandiştii au început să tatoneze de ceva vreme graniţa cu România. Astfel, aceştia se pregătesc să introducă în ţara noastră cantităţi mai mari de ţigări. O parte sunt destinate pieţei negre din judeţul nostru şi altele învecinate, în timp ce diferenţa urmează să ajungă pe piaţa neagră din alte ţări ale Uniunii Europene. În lipsa unor capturi pe fâşia verde anunţate de poliţiştii de frontieră sătmăreni, rezultă fie că contrabandiştii încă îşi pregătesc acţiunile, fie aceştia acţionează atât de bine încât nu au fost încă prinşi. Interesant este faptul că pieţele sătmărene sunt pline ochi de ţigări cu timbru fiscal ucrainean, semn clar că nu există probleme cu aprovizionarea.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img