More


  Doi profesori prinşi copiind la definitivat

  - Advertisement -

  4

  Doi dintre profesorii care luni au susţinut examenul de definitivat au fost eliminaţi din examen după ce au fost prinşi încercând să copieze la proba scrisă. De asemenea, 21 de candidaţi s-au retras din examen considerând proba prea dificilă pentru cunoştinţele lor. Rezultatele vor fi făcute publice în data de 19 iulie.

  După ce elevii au finalizat probele la evaluarea naţională, în cazul absolvenţilor de gimnaziu, şi la bacalaureat, în cazul absolvenţilor de liceu, a venit rândul profesorilor să treacă prin furcile caudine ale examenelor. Astfel, luni s-a desfăşurat la Centrul de examen de la Colegiul Național “Mihai Eminescu” Satu Mare proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ – sesiunea 2014.
  Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare, la acest examen s-a înscris, iniţial, 211 candidaţi, din care s-au prezentat la examen doar 202, în timp ce nouă dintre ei au fost absenţi. Considerând proba scrisă prea dificilă, în timpul desfăşurării acesteia, 21 de candidaţi s-au retras renunţând să continue examenul. Demn de remarcat este şi faptul că doi dintre profesorii care susţineau proba au fost prinşi încercând să copieze, motiv pentru care au fost eliminaţi.
  Afișarea rezultatelor la examenul de definitivat va avea loc în data de 19 iulie la centrul de examen. Eventualele contestații se pot depune în data de 19 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21.00 şi în data de 20 iulie între orele 8.00-15.00. Anul trecut, în judeţul Satu Mare, din cei 150 de candidaţi prezenţi la proba scrisă, un număr de 76 au obţinut note mai mari sau egale cu 8, ceea ce înseamnă un procent de promovabilitate de 50,66%.
  Examenul de definitivat este proba care trebuie promovată de un cadru didactic pentru a obţine dreptul definitiv de a profesa la catedră. Candidaţii trebuie să treacă prin cel puţin două inspecţii speciale la clasă, iar nota lor finală trebuie să fie cel puţin 8.00, pentru a putea susţine proba scrisă. De asemenea, pentru a fi declarat admis, candidatul trebuie să obţină cel puţin aceeaşi notă şi la proba scrisă.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img