More

  Doi sătmăreni, la examenul pentru observator

  Noul sezon al ligilor inferioare va începe pe data de 30 august, atunci când eşaloanele doi şi trei vor porni la drum. Până atunci însă vom avea parte de o şedinţă a Comitetului Executiv pe 12 august, care va decide în linii mari soarta noului sezon, dar şi de un examen pentru desemnarea observatorilor de joc ai FRF pentru ediţia de campionat 2014-2015.

  Din Satu Mare, doi observatori îndeplinesc aceste criterii. Este vorba despre fostul mare fotbalist Iosif Vigu, respectiv vice-preşedintele AJF-ului, profesorul Zoltan Pataki.

  Examenul pe 4 august
  Într-un comunicat, remis site-ului Liga2.ro, au fost prezentate mai multe informaţii privind acest examen. Astfel, termenul până la care se pot trimite la FRF cererile de înscriere la examenul de observator de joc este 31 iulie. Cererile vor fi însoţite de curriculum vitae, cazier judiciar şi adeverinţă medicală.

  Examenul va avea loc pe data de 4 august, la ora 11, la sediul FRF, în sala Nicolae Dobrin.

  Foştii arbitri sunt ineligibili
  La concurs se pot înscrie fie foşti jucători cu minim 100 de jocuri în Liga 1 sau 200 de jocuri în Liga 2, fie foşti conducători de cluburi cu experienţă de minim 5 ani în primul eşalon sau 10 în al doilea. În schimb, foştii arbitri nu sunt eligibili pentru a participa la examen. Există o limită de vârstă maximă, aceea de 70 de ani.

  Materialele de studiu pentru examen sunt reprezentate de noul ”Regulament de organizare a activităţii fotbalistice” şi capitolul referitor la organizarea jocurilor din noul ”Regulament disciplinar”. Din programa pentru examen mai fac parte Legea 4 şi Legea 10, capitolele destinate organizării jocului şi siguranţei spectatorilor.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE