More

  Două evenimente în aceeași perioadă, la Zalău

   
  Zilele Municipiului Zalău – ediția a XVII-a și Festivalul Roman Zalău – Porolissum, ediția a X-a 
  2
   
  La sfîrșitul lunii iulie, Primăria Municipiului Zalău și Consiliul Local al Municipiului Zalău au decis să facă, simultan, două evenimente – zile de sărbătoare ale „Cetății”. Este vorba de Zilele Municipiului Zalău – ediția a XVII-a și Festivalul Roman Zalău – Porolissum, ediția a X-a. 

   
  „Poate vă întrebați de ce două manifestări, cu un conținut atât de diferit, au aceeași perioadă de desfășurare? Ei bine, au fost ani în care ele au mai avut loc în același timp, au fost ani în care s-au desfășurat în perioade diferite. Acum, după o perioadă în care am experimentat, pentru că am dorit să propunem cea mai bună variantă, suntem de părere că, două evenimente care au același scop, acela de a se constitui în momente de sărbătoare a istoriei și a prezentului, au toate motivele să împartă același timp și același loc. Beneficiarii – locuitorii Municipiului Zalău și toți cei dornici să cunoască trecutul sau să participe la concerte și nu numai, pot alege dintr-o varietate mai largă de activități și, în plus, au posibilitatea să descopere momente pe care până acum poate nu le-au căutat, dar care pot constata că îi îmbogățesc din punct de vedere al experienței și al perspectivelor”, a precizat primarul Zalăului Radu Căpîlnașiu. 
   
  De precizat faptul că în urmă cu șaptesprezece ani, Consiliul Local hotărât că data de 1 august va fi Ziua Orașului, iar ca și perioadă de organizare a sărbătorii a devenit o cutumă ca ea să fie în ultimul weekend al lunii iulie. 
   
  Tot în urmă cu 10 ani, s-a luat decizia de a se organiza ceva diferit în acel moment, în România – Festivalul Roman. 
   
  „Dragi concitadini, să sărbătorim înseamnă să ne exprimăm, să fim parte a unor evenimente care ne sunt dedicate, să ne bucurăm de încă o posibilitate de a ne întâlni cu prieteni, vecini, de încă o posibilitate de a adăuga amintiri cu momente dragi pentru suflet. Reținem, așadar: 25 – 26 iulie – Festivalul Roman Zalău-Porolissum și 25 – 27 iulie – Zilele Municipiului Zalău. Ne vedem la evenimente!”, a mai declarat primarul Radu Căpîlnașiu în declarația sa. 
  Iulian Duma

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE