More


  Două zile de distracţie şi voie bună la Livada

  - Advertisement -

  Timp de două zile, sâmbătă şi duminică, oraşul Livada s-a aflat în sărbătoare, manifestările organizate cu ocazia Zilelor Oraşului fiind apreciate de localnici. Dacă sâmbăta a fost dedicată concursurilor, printre care cel culinar, de frumuseţe, de tras cu frânghia sau de cel mai puternic bărbat, duminica a fost dedicată marilor concerte susţinute de Lora, Trupa Bikini, Văru’ Săndel, precum şi de alţi artişti de primă mână.

  Concurs culinar câştigat de maghiari
  Zilele Oraşului Livada au debutat sâmbătă cu tradiţionalul concurs culinar. La startul competiţiei s-au aliniat 11 echipaje, printre care câştigătorii de anul trecut, precum şi echipa din oraşul Lorinczi (Ungaria), înfrăţit cu oraşul Livada. Fiecare echipaj de bucătari s-a străduit să gătească cele mai bune şi mai gustoase mâncăruri, de la bogracs, la varză călită, gulaş sau ciolan cu fasole. Bineînţeles, nu au dezvăluit ingredientele secrete, majoritatea rezumându-se la a afirma că s-a gătit cu toată dragostea.

  Ca şi orice competiţie care se respectă, şi concursul culinar a avut un juriu care, după ce a degustat toate mâncărurile, fără să ştie cui aparţin, a decis şi câştigătorii. De departe, cei mai buni bucătari au fost declaraţi membrii echipei din Lorinczi, care au şi fost premiaţi pe scenă de primarul Piricsi Arthur.

  Szucs Boglarka, frumoasa oraşului Livada
  Unul dintre cele mai aşteptate momente ale zilei de sâmbătă a fost concursul Miss Livada 2014. Şase dintre cele mai frumoase fete din Livada au avut curajul să se înscrie la acest concurs, fiind nevoite să treacă trei probe: prezentare de zi, prezentare de seară şi costum de baie. În cele din urmă, juriul a decis că cea mai potrivită pentru a câştiga acest concurs este tânăra Szucs Boglarka, care a fost desemnată Miss Livada 2014. Primarul Piricsi Arthur şi-ar fi dorit un concurs de frumuseţe pentru casnice, însă acesta nu a mai putut avea loc din cauza faptului că nu au fost candidate înscrise.

  De asemenea, tot sâmbătă s-au mai desfăşurat concursurile de tras cu frânghia şi de cel mai puternic bărbat, fiind amenajat şi un atelier de sculptat în lemn, unde cei pasionaţi şi-au demonstrat măiestria mânuirii daltei.

  Seara, la scenă, Ansamblul Folcloric “Poeniţa” din Zalău a susţinut un recital de muzică şi dansuri, după care a urmat concertul trupei locale “Alter Ego”. Ziua de sâmbătă s-a încheiat cu o discotecă în aer liber, protagonist fiind DJ Gaby.

  Concerte apreciate de public duminică
  Zilele Oraşului Livada au continuat duminică dimineaţa cu un moment comemorativ la Monumentul Eroilor căzuţi în primul şi cel de-al Doilea Război Mondial. Au fost depuse coroane de flori din partea Primăriei şi Consiliului Local Livada, precum şi din partea Primăriei Lorinczi.

  Programul la scenă a început la ora 14.00 cu reprezentaţiile oferite de elevii şi preşcolarii de la unităţile de învăţământ de pe tot cuprinsul oraşului Livada. Totodată, a fost organizat şi un spectacol de teatru de păpuşi. Spectacolele au debutat cu prima parte a recitalului susţinut de Văru’ Săndel, urmat de programul de dansuri maghiare, susţinut de Ansamblul Folcloric Rekettye din Carei şi de a doua parte a recitalului lui Văru’ Săndel. A urmat un program de dans modern, susţinut de “Passion of Salsa” şi trupa “Black and White”, precum şi o demonstraţie de beatbox, susţinută de un artist local.

  Seara a fost dedicată distracţiei, pe scenă urcând Trupa Bikini (Ungaria), Lora şi Mohacs Brigitta, ale căror evoluţii au fost apreciate şi răsplătite cu aplauze şi ovaţii de localnici. De asemenea, au fost desemnaţi şi câştigătorii tombolei organizate cu această ocazie. Cetăţenii oraşului Livada, precum şi oaspeţii lor, au apreciat felul în care au fost organizate în acest an Zilele Oraşului, considerând că au fost printre cele mai de succes de până acum.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img