More


  După elevi, urmează examinarea profesorilor

  - Advertisement -
   
  Luni încep examenele de definitivat 
   
  Potrivit datelor oficiale ale Inspectoratului Școlar al Județului (IȘJ) Sălaj, 120 de cadre didactice vor susţine, luni 14 iulie, de la ora 10.00, la Colegiul Naţional „Silvania” Zalău, examenul naţional de definitivat în învăţământ. Candidaţii vor avea la dispoziţie patru ore pentru redactarea lucării. 
   

  Între orele 8.00 – 8.45 va avea loc accesul candidaţilor în centrul de examen pe baza actului de identitate valabil, carte de identitate, carte de identitate provizorie sau buletin de identitate ori, în lipsa acestuia, pe baza paşaportului valabil. 
   
  Candidaţii înscriși la examenul de definitivat nu vor putea avea asupra lor genţi, poşete, ziare, reviste, cărţi, caiete, mijloace electronice de calcul, telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare la distanţă. Acestea vor fi lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale înainte de a intra în sala de examen. 
   
  Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, rezultatele vor fi afișate pe 19 iulie, iar imediat după afişare cei nemulţumiţi de notă vor putea depune contestații, acestea  urmând să fie soluționate în perioada 21 – 23 iulie. 
   
  Rezultatele finale se vor afişa în 24 iulie, iar candidaţii admişi vor primi adeverinţele de promovare a examenului de definitivare în învăţământ până în 14 august. Nota minimă de promovare a examenului de definitivat este 8. 
   
  Potrivit centralizatorului privind disciplinele de învăţământ,domeniile şi specializările, precum şi probele de concurs valabile pentru încadrarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar, definitivarea se poate obţine la una din specializările înscrise pe diplomă sau la o disciplină pe care profesorul o predă. 
   
  Examenul de definitivat este examenul care trebuie promovat de un cadru didactic pentru a obţine dreptul definitiv de a profesa la catedră. Candidaţii trebuie să treacă prin cel puţin două inspecţii speciale la clasă, iar nota lor finală trebuie să fie cel puţin 8.00, pentru a putea susţine proba scrisă. 
   
  Trebuie menționat faptul că în cursul anului trecut, în Sălaj s-au înscris 145 de dascăli la aceste examene, dar numai 66 dintre ei au promovat examenul. Un singur cadru didactic a obţinut nota maximă 10.00, 8 au abandonat examenul după ce au primit subiectele, iar alți 5 nici măcar nu s-au mai prezentat la examen. 
  Iulian Duma


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img