More


  Ediţie de nota a X-a a Zilei Comunei Botiz

  =

  ziua-botiz

  Locuitorii din Botiz au sărbătorit ieri cea de-a X-a ediţie a Zilei Comunei. Deschiderea oficială a fost precedată de o paradă a majoretelor şi a fanfarei de la sediul Primăriei până în centrul comunei. La deschidere au fost prezenţi europarlamentarul Daniel Buda, deputatul Kereskenyi Gabor, reprezentantul Prefecturii, Mircea Ciocan, directorul Centrului de Creaţie, Felician Pop, reprezentându-l pe preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, preşedintele executiv al UDMR Satu Mare, Nagy Szabolcs, preşedintele PDL Satu Mare, Petre Mureşan, consilieri judeţeni şi consilieri locali.

  Înainte de a ajunge la scenă, primarul Iosif Roca şi viceprimarul au depus o coroană de flori la monumentul dedicat botizenilor decedaţi în primul Război Mondial. Apoi, oficialităţile au urcat pe scenă, oficile de gazdă fiind făcute de primarul Iosif Roca şi viceprimarul Ioan Mureşan. În discursul său, primarul Iosif Roca a elogiat buna colaborare cu Consiliul Local şi aparatul de specialitate al Primăriei, în urma căreia au fost realizate investiţii de importanţă vitală în comună. Oaspeţii au remarcat exemplul de bună colaborare etnică, administrativă şi politică existentă la nivelul comunei, care poate constitui un adevărat exemplu la nivelul Uniunii Europene. Preoţii parohi din comună au oficiat un Te Deum, urmat de premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Primarul Roca şi viceprimarul Mureşan au premiat patru cupluri.

  Programul a continuat cu manifestări cultural-artistice, respectiv cu miniconcertul fanfarei, spectacolul elevilor din Botiz şi spectacolul sportivilor botizeni. Pe scenă au mai urcat Ansamblul “Românaşul”, interpretele Suzana Toader şi Năstăcuţa Iuga, spectacolul folcloric fiind încheiat de cunoscutul interpret sătmărean Petrică Mureşan. Interpreta Bianca Rus i-a încântat pe botizeni cu muzică de petrecere, seara având loc concursul Miss Botiz 2014. Cu începere de la ora 21.00 pe scenă a urcat trupa “Alb şi Negru”, iar de la ora 22.00 Benko Laszlo, fostul clăpar al formaţiei Omega, alături de trupa Megapolis (Ungaria). Cel mai aşteptat moment al serii a fost concertul susţinut de trupa Talisman, urmat de tradiţionalul foc de artificii.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img