More


  Elevii de 10 din Sălaj vor fi recompensați de Guvern pentru rezultatele lor

  - Advertisement -
   
  8 elevi din Sălaj au luat nota maximă la Bacalaureat și Evaluarea Națională 
   
  Opt elevi sălăjeni vor fi premiaţi de Guvernul României pentru rezultatele excepționale obținute la Evaluarea Națională și la examenul de Bacalaureat susținut în această sesiune. Este vorba de patru elevi care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională şi alţi patru elevi care au luat nota maximă la examenul de Bacalaureat. 

   
  Astfel, Andreea Cotoară – absolventă a Şcolii „Mihai Eminescu” Zalău, Roxana Rad și surorile gemene Maria şi Ioana Costache de la Şcoala „Simion Bărnuţiu” Zalău vor fi răsplătite, de către Guvern, cu suma de 2.000 de lei fiecare. 
   
  Cu suma de 3.000 lei fiecare, vor fi premiați și cei patru absolvenţi care au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat. Este vorba de Andreea Damşa – de la Colegiul Naţional „Silvania” Zalău, George Pop – de la Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu” Şimleu Silvaniei și de Raluca Lazăr şi Adriana Pop – de la Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou. 
   
  De menționat faptul că aceste sume au fost acordate în baza unei hotărâri de Guvern, propusă de Ministerul Educaţiei şi adoptată ieri în ședința Executivului. 
   
  „Dincolo de partea materială, cred că e un lucru important să-i felicităm pe cei care au rezultate atât de bune la învăţătură şi să ne mândrim cu ei. Orice ţară are nevoie de elite şi de copii care învaţă”, a declarat, ieri, premierul României, Victor Ponta. 
   
  La nivel naţional, 104 elevi care au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat şi alţi 225 care au luat nota 10 la Evaluarea Naţională, urmează să  fie premiaţi de Guvern cu câte 3.000 lei, respectiv 2.000 lei, pentru performanţele obținute. 
  Iulian Duma


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img