More

  Eşec total pentru spadasine – locul 5

  spada

  Ultimele speranțe ale României la o nouă medalie la Campionatul Mondial de scrimă de la Kazan au fost legate de echipa feminină de spadă, după ce la individual nici una dintre sportive nu a urcat pe podium.

  Echipa României, alcătuită din Ana Maria Brânză, sătmăreanca Simona Pop, Simona Gherman și Ana Maria Constantin nu a reuşit ieri, din păcate, să îşi păstreze statutul de favorită şi a încheiat concursul înafara podiumului de premiere.

  Reprezentativa noastră a început bine pe tabloul de 16, după ce a trecut de Germania, scor 25-16. Pe tabloul de opt, parcă totul s-a scurtcircuitat. România a fost eliminată din cursa spre medalie după ce a pierdut în sferturile de finală cu Italia, scor 32-41. Ana Brânză a evoluat slab, sătmăreanca Pop a încercat să repare inexactităţile de pe planşă, dar înfrângerea nu a mai putut fi evitată.

  Astfel, elevele lui Octavian Zidaru au intrat în lupta pentru un loc cinci care e echivalentul unui eşec. În prima confruntare spadasinele au întâlnit reprezentativa Chinei. A fost un duel deloc uşor de câştigat, foarte echilibrat, încheiat 43-42 pentru fetele noastre. A urmat confruntarea cu Statele Unite ale Americii, în finala pentru locul cinci. România a învins cu 45-40 şi a încheiat Mondialul pe locul cinci.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE