More


  Examen de definitivat pentru 200 de cadre didactice sătmărene

  =

  definitivat

  După ce elevii au trecut prin furcile caudine ale examenelor naţionale, a venit şi rândul profesorilor să fie examinaţi. Astfel, luni va avea loc la Satu Mare examenul naţional de definitivat în învăţământ. Potrivit inspectorului şcolar general adjunct, Claudiu Mondici, pentru susţinerea acestui examen, în judeţul Satu Mare s-au înscris 212 candidaţi, iar examenul va avea loc la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, cu începere de la ora 10.00. Candidaţii vor avea acces în sălile de examen între orele 8.00 şi 8.45 pe baza actului de identitate valabil, carte de identitate, carte de identitate provizorie sau buletin de identitate ori, în lipsa acestuia, pe baza paşaportului valabil. Pentru rezolvarea subiectelor, vor avea la dispoziţie patru ore.

  Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, rezultatele vor fi afișate pe 19 iulie, iar imediat după afişare cei nemulţumiţi de notă vor putea depune contestații, acestea urmând să fie soluționate în perioada 21 – 23 iulie. Rezultatele finale se vor afişa în 24 iulie, iar candidaţii admişi vor primi adeverinţele de promovare a examenului de definitivare în învăţământ până în 14 august. Nota minimă de promovare a examenului de definitivat este 8.

  Examenul de definitivat este examenul care trebuie promovat de un cadru didactic pentru a obţine dreptul definitiv de a profesa la catedră. Candidaţii trebuie să treacă prin cel puţin două inspecţii speciale la clasă, iar nota lor finală trebuie să fie cel puţin 8.00, pentru a putea susţine proba scrisă. Potrivit centralizatorului privind disciplinele de învăţământ, domeniile şi specializările, precum şi probele de concurs valabile pentru încadrarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar, definitivarea se poate obţine la una din specializările înscrise pe diplomă sau la o disciplină pe care profesorul o predă.

  Anul trecut, în judeţul Satu Mare, din cei 150 de candidaţi prezenţi la proba scrisă, un număr de 76 au obţinut note mai mari sau egale cu 8, ceea ce înseamnă un procent de promovabilitate de 50,66%.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img