More


  Extrase multilingve, din august şi la Satu Mare

  - Advertisement -

  2

  În scurt timp, sătmărenii vor avea posibilitatea să-şi procure extrase multilingve care vor putea fi folosite în ţările membre ale Uniunii Europene în locul certificatelor de stare civilă.

  Acestea vor putea fi obţinute de la Serviciul de Stare Civilă a municipiului Satu Mare contra sumei de 2 lei. Directorul instituţiei, Ionel Torja (foto), a afirmat că extrasele multilingve au acelaşi regim ca şi certificatele de stare civilă. “Practic, aceste extrase multilingve pot înlocui, în străinătate, certificatul de naştere, de deces sau de căsătorie. Extrasele de acest gen se eliberează pentru prima dată în România şi pot fi folosite în străinătate pentru rezidenţă, căsătorie, şcoală, obţinerea cetăţeniei sau pentru domiciliu. De asemenea, aceste extrase pot fi folosite chiar în faţa consulatelor României în aceste ţări”, a mai afirmat Ionel Torja.
  Demn de remarcat este faptul că extrasele multilingve nu mai trebuie traduse, legalizate şi apostilate şi se pot obţine mai multe. Chiar dacă în alte oraşe din ţară a început deja eliberarea extraselor multilingve, la Satu Mare acestea vor putea fi procurate de la începutul lunii august.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img