More

  Festivalul de film Tenaris CineLatino, la a III-a ediție, la Zalău

  În urbea de sub Meseș, la Zalău, are loc în perioada 22-24 iulie, cea de-a treia ediţie a Festivalului Tenaris CineLatino, eveniment prin care compania TenarisSilcotub îşi propune să înlesnească accesul zălăuanilor la cultura latino-americană.

  Potrivit organizatorilor, proiecțiile filmelor vor avea loc în amfiteatrul din Parcul Central și la sala de spectacole a Clădirii Transilvania. 

  Festivalul va debuta marți, 22 iulie, la ora 21.30, cu proiecția unui film realizat în mare parte în județul Sălaj, cu o distribuție preponderent locală: „Usturoi”. O comedie savuroasă, cu scene memorabile și personaje de neuitat, „Usturoi” este povestea a doi copii, buni prieteni, care se hotărăsc să fugă la Hollywood ca să devină actori și să strângă bani pentru a-l ajuta pe fratele unuia dintre ei să o ia de nevastă pe fata pe care o iubește. Doar că cei doi știu că Hollywood-ul e la Cluj și pornesc spre „marele oraș”, întâmpinând pe drum obstacole care de care mai complicate. 
  Echipa filmului, în frunte cu producătorul Radu Băzăvan și actorii care au luat parte la realizarea filmului, vor fi prezenți la proiecție și vor răspunde întrebărilor publicului. 
  De menționat faptul că filmele care vor rula la Zalău nu sunt recomandate tinerilor care au vârsta sub 15 ani. 
  Prima ediție a Tenaris CineLatino a avut loc în 2012 în Călărași și în Zalău, iar din 2013 festivalul a inclus și Câmpina. Anul trecut, peste 3.300 de oameni au asistat la proiecțiile de film din cele trei orașe. 
  Festivalul Tenaris CineLatino este organizat de TenarisSilcotub, TIFF, Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (AFPR) şi Fundacion PROA, în parteneriat cu Primăria Municipiului Zalău. 
  Această iniţiativă este în concordanţă cu sprijinul oferit de compania Tenaris unor festivaluri de film din diferite regiuni ale lumii, printre care Latin Wave în Houston (SUA) şi în Calgary (Canada); Cinelatino în Bergamo (Italia); Festival de Cine Latinoamericano în Monterrey (Mexic), organizate împreună cu parteneri locali precum Muzeul de Arte Frumoase din Houston; Festivalul Internaţional de Film Calgary; Festivalul Internaţional de Film Bergamo; şi Festivalul Internaţional de Film Monterrey. 
  PROGRAMUL COMPLET AL FESTIVALULUI
  Tenaris CineLatino – Zalău 2014
  Marți, 22 iulie
  Amfiteatrul din Parcul Central:
  21:30 – Deschidere oficială. Proiecția filmului „Usturoi”, în prezența echipei filmului.
  Cu: Sebastian Topan, Darius Stoica, Elena Ivanca, Ioan Seleși, Nicu Varga, Tibi Covaci, Mircea Groza.
  Miercuri, 23 iulie
  Clădirea Transilvania:
  17:00: „Câinele japonez” (România, 90’)
  19:00: „Freză nasoală / Pelo malo” (Venezuela/Peru/Germania, 93’)
  Amfiteatrul din Parcul Central:
  22:00 „Colivia de Aur / La Jaula de Oro” (Mexic/Spania, 102’)
  Joi, 24 iulie
  Clădirea Transilvania:
  19:00: „Ploaie de vacanță / Tanta Agua” (Uruguay, 102′)
  Amfiteatrul din Parcul Central:
  22:00 „Love Building” (România, 85’)
  Iulian Duma

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE