More


  Folclorul sătmărean are viitorul asigurat

  - Advertisement -

  tineri

  Viitorul folclorului sătmărean este asigurat, dovada acestei afirmaţii fiind premiile câştigate de tinerii şi talentaţii interpreţi de muzică populară din judeţ la diferitele concursuri regionale şi naţionale. Este şi cazul a trei tinere speranţe, care au obţinut premii foarte bune la Festivalul Naţional Concurs de Muzică Populară “Ion Petreuş”, desfăşurat week-end-ul trecut la Baia Mare. Astfel, Emanuel Silaghi a cucerit primul loc la secţiunea “vioară”, Mihai Muscan s-a clasat al doilea la secţiunea “clarinet”, în timp ce Ionuţ Torok s-a clasat al treilea la secţiunea “taragot”. Demn de menţionat este şi faptul că cei trei au mai fost laureaţi la Concursul “Rozmarin în colţul mesei” de la Medieşu Aurit, precum şi la alte concursuri folclorice. Cei trei tineri au declarat că s-au pregătit temeinic pentru aceste concursuri şi că se aşteptau la premiile primite.

  Cunoscutul interpret sătmărean de muzică populară Petrică Mureşan a afirmat că i-a propus pe cei trei să participe la aceste concursuri pentru că are mare încredere în ei. “Sunt deosebit de talentaţi şi am încedere mare în ei. Acesta este şi motivul pentru care le-am propus să participe la aceste festivaluri şi concursuri desfăşurate până acum şi o să-i recomand şi pentru cele viitoare”, a mai adăugat Petrică Mureşan.

  Cele trei tinere talente, precum şi altele existente în judeţ, vor mai participa în acest an la diferite concursuri care vor fi organizate la Craiova, Bucureşti, Mamaia, Sibiu sau Bistriţa. Petrică Mureşan a mai afirmat că pentru a se putea deplasa la aceste concursuri, Consiliul Judeţean îşi oferă tot sprijinul, astfel încât tinerii talentaţi sătmăreni să reprezinte cu cinste judeţul.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare