More


  Fuziunea PNL – PDL doar în 2015

  - Advertisement -

  Surse apropiate negocierilor dintre PNL şi PDL au declarat, pentru Hotnews.ro, că viitoarea formaţiune rezultată din procesul de fuziune dintre cele două partide va avea o conducere bicefală, atât locală, cât şi la centru, pentru a se elimina tensiunile în perioada electorală. Totodată, conform aceloraşi surse, până la alegerile prezidenţiale, cele două partide vor funcţiona, cel mai probabil, ca o alianţă electorală deoarece nu mai există timpul fizic necesar pentru fuziune. Pe de altă parte, s-ar diminua şi disputele referitoare la numele viitorului partid pentru impunerea căruia în rândul electoratului până la scrutinul din toamnă este deja prea târziu. Această strategie a fost confirmată recent şi de fostul preşedinte al PDL, Emil Boc, care a declarat: “Va fi o alianţă electorală între PDL şi PNL în perspectiva alegerilor prezidenţiale, după care rămâne timp în 2015 să discutăm despre modalitatea în care se va face fuziunea, cu privire la nume şi alte detalii”.

  Dificil de gestionat se anunţă şi procesul de selecţie al viitorului candidat la preşedinţia României. Pe de-o parte, visul lui Crin Antonescu de a redeveni prezidenţiabilul PNL pare să se fi spulberat. El a încercat, fără succes, să-şi convingă colegii că, pentru desemnarea prezidenţiabilului partidului, ar fi nevoie de o cercetare sociologică mai aprofundată, pe o perioadă mai lungă de timp, în care să fie inclus şi candidatul PDL Cătălin Predoiu. În acest fel, Crin Antonescu spera să obţină mai mult timp pentru a recupera din încrederea electoratului.

  Conform Hotnews.ro, PNL ar fi demarat deja sondajul intern pentru a stabili cine dintre Klaus Iohannis şi Crin Antonescu este cel mai bine plasat. Dar indiferent de sondaj, cel mai probabil candidatul va fi desemnat pe 20 iulie prin vot politic în conducerea PNL pentru a-i oferi lui Crin Antonescu o ieşire onorabilă din peisaj. În mod firesc, după ce liberalii îşi vor stabili candidatul, ar urma să fie comandat un alt sondaj care să conţină numele acestuia şi pe cel al candidatului PDL, Cătălin Predoiu. Numai că lucrurile se complică în condiţiile în care preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, este aşteptat să le dea PDL-iştilor un răspuns în legătură cu fuziunea celor două formaţiuni. Dacă aceasta se va realiza, nu este exclus ca MRU să fie măsurat în sondaj în locul lui Cătălin Predoiu, alături de liderul PNL, Klaus Iohannis.

  În faţa numeroaselor necunoscute care persistă, fuziunea PNL – PDL devine, vrând – nevrând, o Fata Morgana, până cel puţin în 2015.

  Voicu D.Rusu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img