More


  Fuziunea PNL – PDL se amână

  =

  Tot mai multe voci din PDL au protestat public faţă de decizia Congresului PNL conform căreia noua formaţiune rezultată din fuziunea celor două partide să se numească PNL. Cel mai vehement în acest sens a fost recent, într-o intervenţie televizată, vicepreşedintele pedelist Ioan Oltean. Dar, pe de altă parte, şi Mircea Ionescu Quintus, preşedintele de onoare al PNL, a susţinut că are îndoieli cu privire la fuziunea cu PDL, şi că singura soluţie este alianţa. În acelaşi timp, surse democrat-liberale au declarat că, în principiu, pedeliştii acceptă denumirea de PNL, dar au decis să protesteze pentru a avea o pârghie în plus în negocierile pentru funcţii în cadrul viitorului partid, în cazul în care fuziunea se va face. Sunt însă semne clare că balonul fuziunii s-a dezumflat devenind doar o alianţă din ce în ce mai ferm clamată. Astfel, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a confirmat după o întâlnire cu Klaus Iohannis că cele două partide vor merge într-o alianţă electorală al cărei nume va fi anunţat la momentul potrivit. Tot atunci se va anunţa forma candidaturii, dar în mod cert cu un singur candidat la Preşedinţie.

  Vasile Blaga s-a străduit să explice în plus că negocierile privind fuziunea continuă, dar birocraţia pe care o implică înregistrarea la tribunal este cea care împinge realizarea fuziunii după alegerile prezidenţiale.

  Numeroşi analişti politici, dar şi o parte a opiniei publice consideră că fuziunea a intrat în prelungiri din cauză că, vrând să recucerească PNL, Crin Antonescu s-a înscris în cursa pentru Cotroceni, complicând lucrurile. Reuniţi în prima şedinţă a noului Birou Politic Naţional, liberalii au stabilit că vor face un sondaj de opinie pentru a afla cine este mai potrivit pentru a fi prezidenţiabilul partidului: Klaus Iohannis sau Crin Antonescu. Unele voci din partid speră la reluarea scenariului Iohannis – preşedinte al PNL, Antonescu – prezidenţiabil. Dar lupta dintre cei doi continuă şi dezbină partidul. Cum se întâmplă de obicei în aceste cazuri, o bună parte din apropiaţii lui Crin Antonescu s-au reorientat şi au devenit apropiaţii lui Klaus Iohannis. Alţi liberali sunt tentaţi să îl urmeze pe Călin Popescu Tăriceanu pentru a-i susţine iniţiativele. Până la limpezirea apelor învolburate, fuziunea PNL- PDL mai are de aşteptat. Poate că e mai bine aşa!

  Voicu. D. Rusu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img