More

    Germania, în sărbătoare. Echipa naţională, întâmpinată de sute de mii de suporteri, la Berlin

    3

    Sute de mii de germani s-au strâns în primele ore ale dimineţii de marţi, la Berlin, pentru a întâmpina echipa naţională, la revenirea din Brazilia, unde a cucerit al patrulea titlu mondial din istorie. Aeronava Boeing 747-8 a companiei Lufthansa, cu care echipa naţională a Germaniei a călătorit de la Rio de Janeiro, a aterizat pe aeroportul Tegel din Berlin, puţin după ora 10.00 (11.00 la Bucureşti)

    În momentul în care roţile avionului au atins pista, cele câteva sute de fani care au aşteptat echipa pe o terasă a aeroportului au izbucnit în urale.

    Primul a coborât din avion căpitanul Philipp Lahm, cu trofeul în mână. După ce s-au fotografiat lângă aeronavă, jucătorii germani au urcat într-un autocar pe care erau inscripţionaţi anii 1954, 1974, 1990, 2014, când Nationalmannschaft a câştigat Cupa Mondială.

    Îmbrăcaţi cu tricouri negre, cu cifra 1 pe piept, jucătorii antrenaţi de Jaochim Low au defilat pe străzile pline de suporteri ale Capitalei cu autocarul descoperit.

    Atmosfera este la fel de frumoasă ca în ziua în care a Zidul a căzut“, a declarat Christine Felgentreff, o profesoară de 53 de ani.

    Fotbaliştii au ajuns în jurul orei 13.00 la Poarta Brandenburg şi au urcat în grupuri mici pe scena amplasată cu acest prilej. Mijlocaşul Bastian Schweinsteiger a apărut în faţa suporterilor înfăşurat într-un drapel german.

    Lahm le-a prezentat fanilor preţiosul tofeu cucerit în Brazilia, iar aceştia au izbucnit în urale. Modul în care jucătorii au prezentat trofeul a fost unul inedit. Căpitanul a intrat pe scenă, cu trofeul în mână, fiind înconjurat de mai mulţi coechipieri. Apoi aceştia s-au prăbuşit şi Lahm a ridicat cupa.

    Trebuie să mulţumesc tuturor fanilor din Germania. Fără voi, noi nu am fi fost aici. Suntem toţi campioni mondiali“, le-a transmis selecţionerul Joachim Low compatrioţilor săi.

    Jucătorii şi publicul l-au ovaţionat pe atacantul Miroslav Klose, care a devenit cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale. “Miro Klose, Miro Klose“, au scandat aceştia.

    Mii de suporteri, unii de foarte departe, au sosit, în cursul nopţii de luni spre marţi, în zona Porţii Brandenburg, pentru a prinde un loc cât mai bun în faţa scenei de pe care campionii mondiali urmau să salute publicul. Marţi dimineaţă, a fost atinsă capacitatea maximă a Bulevardului 17 iunie, o arteră de 1,2 kilometri, care leagă Poarta Brandenburg de Coloana Victoriei şi care poate primi peste 250.000 de persoane.

    După amiază, jucătorii echipei Bayern se vor îmbarca pe o aeronavă cu destinaţia Munchen.

    Este un eveniment istoric. Ultima Cupă Mondială pe care a câştigat-o Germania a fost în 1990. Nu ai în fiecare zi ocazia de a vedea aşa ceva. De multe ori, jucătorii au fost aşteptaţi la Frankfurt, acum vin la Berlin”, a declarat Bernd Hesse, 34 de ani, un şofer de autobuz din Berlin.

    Reprezentativa Germaniei a câştigat Cupa Mondială pentru a patra oară în istorie, în urma victoriei obţinute duminică, scor 1-0, după prelungiri, pe arena Maracana din Rio de Janeiro, în faţa selecţionatei Argentinei, în finala competiţiei.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE