More


  Incendiu de proporţii şi victime omeneşti la Sam Mills

  - Advertisement -

  mills

  Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” Satu Mare a fost anunţat ieri, în jurul orei 13.00, prin numărul de urgenţă 112, despre faptul că la societatea Sam Mills din Botiz a izbucnit un incendiu în hala de depozitare. Până la sosirea pompierilor, muncitorii societăţii cu atribuţii pe linia stingerii incendiilor au intervenit cu utilajele din dotare. Detaşamentul de pompieri din Satu Mare a intervenit cu două autospeciale pentru lichidarea incendiului. Din nefericire, din cauza existenţei sistemului de transport pneumatic incendiul s-a extins la silozuri. Pentru a face faţă situaţiei noi create, detaşamentul de pompieri din Satu Mare a mai intervenit cu două autospeciale şi o autoscară mecanică. Mai mult, au fost solicitate forţe şi din cadrul Secţiei de pompieri Carei. Din păcate, două persoane au fost cuprinse de flăcări, suferind arsuri pe cea mai mare parte a corpului.

  Din nefericire, în urma producerii unei explozii la silozuri au fost rănite grav un număr de 14 persoane, ceea ce a dus la activarea parţială a Planului Roşu, care intră în vigoare în cazul producerii unui eveniment cu mai mult de 12 victime. În consecinţă, comanda intervenţiei este preluată de către inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” Satu Mare, colonelul Dan Gheorghe, care solicită, conform Planului Roşu, intervenţia altor forţe, precum Serviciul de Ambulanţă, SMURD, Poliţia şi Jandarmeria.

  Şi ca meniul să fie complet, în urma executării unor lucrări de construcţie şi modernizare are loc şi o deflagraţie, în urma lovirii unui element de muniţie rămas neexplodat din Al Doilea Război Mondial. A fost chemat şi Serviciul pirotehnic, care a reuşit identificarea, ridicarea şi asanarea muniţiei într-un loc special amenajat în acest sens. “Activitatea face parte din registrul activităţilor de pregătire prin exerciţii practic-aplicative şi are ca scop verificarea capacităţii operaţionale a Inspectoratului, lucru conjugat cu celelalte forţe de intervenţie”, a declarat inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” Satu Mare, colonelul Dan Gheorghe. Astfel de exerciţii vor mai avea loc şi în perioada următoare, susţin oficialii ISU Satu Mare.
  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare