More

  Israelul, atacat cu un tir de RACHETĂ dinspre Liban

  3

  Un palestinian a fost ucis, vineri dimineaţa, la domiciliul său din Gaza, în urma unui raid aerian efectuat în cea de-a patra zi a ofensivei armatei israeliene în Fâşia Gaza, au anunţat surse medicale. Un nou tir de rachetă s-a abătut vineri asupra nordului Israelului, dinspre Liban.

  O rachetă lansată din sudul Libanului a aterizat, vineri dimineaţă, în nordul Israelului, fără să provoace victime sau pagube materiale, a declarat o purtătoare de cuvânt a armatei, citată de AFP.

  Proiectilul a căzut pe un câmp, a adăugat purtătoarea de cuvânt. Postul public de radio a precizat că două rachete de tip Katiuşa au lovit un sector situat la nord de oraşul Kyriat Shmona.

  O rachetă a aterizat pe un drum pe care nu circula nicio maşină în momentul atacului, a adăugat postul de radio.

  Artileria israeliană a replicat lansând un atac asupra sudului Libanului, a anunţat Peter Lerner, purtătorul de cuvânt al armatei într-o întâlnire cu presa. “Vom desfăşura o anchetă pentr a vedea dacă este vorba despre un act simbolic sau despre ceva mai substanţial”, a adăuga purtătorul de cuvânt fără a oferi alte precizări.

  Potrivit oficialilor militari citaţi de postul de radio, tirurile Libanului nu par să fie lansate de miliţia şiită a Hezbollah, care controlează sudul ţării şi care “nu are niciun interes să se lanseze într-o confruntare cu Israelul”.

  “Este vorba fără îndoială de o organizaţie palestiniană mică ce vrea să îşi exprime solidaritatea cu Hamasul atacat de armata israeliană în Fâşia Gaza”, a adăugat postul de radio.

  Acesta a anunţat, de asemenea, că Israelul a depus plângere la Forţa interimară a ONU în Liban (FINUL).

  Pe de altă parte, şase palestinieni, între care o femeie, au fost ucişi vineri dimineaţa în două raiduri israeliene distincte asupra unor case în Fâşia Gaza, potrivit unor surse medicale.

  De la începutul ofensivei israeliene, marţi, peste 95 de persoane au fost ucise în Fâşia Gaza, fără a pune capăt tirurilor de rachetă lansate din enclava palestiniană, potrivit serviciilor de urgenţă.

  Potrivit armatei israeliene, circa 184 de rachete au fost lansate din Gaza joi, dintre cre 44 au fost interceptate de dispozitivul antirachetă Iron Dome.

  Purtătorul de cuvânt la serviciilor de urgenţă, Ashraf al-Qudra, a anunţat că victima din urma raidului israelian se numeşte Anas Abu al-Kass, în vârstă de 33 de ani, domiciliat în cartierul Tel el-Hawa.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE