More


  Istoria fotbalului se rescrie

  =

  meci-(1)

  Germania s-a calificat de o manieră incredibilă în finala Cupei Mondiale după ce a zdrobit formaţia gazdă cu scorul neverosimil de 7-1, în semifinala jucată pe stadionul ”Mineirao” din Belo Horizonte. Echipa antrenată de Joachim Loew, selecţioner care a câştigat clar duelul tactic cu ”veteranul” Luiz Felipe Scolari, s-a impus prin golurile marcate de Thomas Mueller (11), Miroslav Klose (23), Toni Kroos (24, 26), Sami Khedira (29) şi Andre Schuerrle (69, 79). Germania a avut 20 de minute de graţie în care a marcat cele cinci goluri din prima repriză, perioadă care a fost, în acelaşi timp, cea mai neagră din istoria naţionalei braziliene, care nu a mai încasat atâtea goluri într-un răstimp atât de scurt. Golul de onoare al Braziliei a fost înscris de Oscar (90). Selecao, care viza al şaselea său titlu mondial la debutul CM 2014, nu a confirmat speranţele puse în ea şi a încheiat din nou lamentabil un Mondial pe teren propriu, după cel din 1950.

  Brazilia nu mai pierduse un meci oficial acasă din 1975, când Peru se impunea cu scorul de 3-1, chiar la Belo Horizonte, în semifinalele competiţiei Copa America. Cea mai drastică înfrângere a Braziliei data din 18 septembrie 1920, când Uruguayul câştiga cu scorul de 6-0, la Vina del Mar (Chile), în Copa America.

  Brazilia va disputa finala mică, sâmbătă, la Brasilia, în timp ce Germania va juca, duminică, pe Maracana, pentru trofeu cu câştigătoarea din a doua semifinală, care le opune pe Argentina şi Olanda.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img