More


  Jubileu în familia Funkenhauser

  =

  Funken-Behr

  Zita Funkenhauser este una dintre cele mai titrate floretiste, originară din Satu Mare, care a obţinut de-a lungul carierei sale nu mai puţin de 14 medalii la jocurile olimpice şi campionatele mondiale pentru Germania. Este dublu campion olimpic şi de trei ori campion mondial cu echipa Germaniei. Pe lângă cariera sportivă de excepţie, Zita a absolvit şi facultatea de medicină, iar la marile concursuri ea asigură asistenţa stomatologică a sportivilor germani.

  Dar de ce vorbim acum de aceste succese? Iată explicaţia. Zilele trecute Hedi Funkenhauser, sora Zitei ne-a anunţat că în data de 1 august toată familia Funkenhauser se va găsi la Satu Mare, cu ocazia nunţii de aur a părinţilor : Laszlo şi Eva. Cu această ocazie, copiii surorilor: Greta, Leandra, Ella şi Katalina vor participa la un concurs demonstrativ cu trăgători sătmăreni. Mulţumind astfel pentru contribuţia antrenorilor sătmăreni, a şcolii de scrimă în formarea carierei de excepţie a Zitei. Primele lecţii de scrimă Zita o primeşte de la antrenoarea Judit Haukler, dar după primele succese, în 1973 familia Funkenhauser se mută în Germania. Şi aici se produce al doilea moment important în cariera sportivă a Zitei: tatăl alege ca loc de reşedinţă Tauberbischofsheim, cel mai important centru de scrimă din Germania, unde Zita va deveni cea mai titrată floretistă germană.

  Va sosi la Satu Mare şi Matthias Behr, soţul Zitei, de asemenea o adevărată legendă a scrimei germane (16 medalii la jocurile olimpice şi campionate mondiale, campion olimpic şi de trei ori campion mondial cu echipa Germaniei)

  Copiii, Greta şi Leandra (nici nu se poate altfel), sunt pe urmele părinţilor: campioni naţionali la cadete şi juniori, campioni mondiali la CM de cadete de la Klagenfurt din 2011. De asemenea vor mai veni şi invitaţi din Germania ai familiei Funkenhauser printre care şi sătmăreanul nostru Iosif Szepesi.

  La demonstraţia ce se va organiza vineri, 1 august, la ora 9 la Sala de scrimă Alexandru Csipler, sătmărenii vor fi reprezentaţi de Lazin Alexandra, Varga Anett, Pótor Andrea, Gábor Enoch şi Daniel, Pop Edwin, Bodó Benjamin, sub îndrumarea antrenorilor Lengyel Éva şi Dan Şuta.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img