More

    Jucăm mai bine la nunți și botezuri…

    7

    Naţionala de baschet junioare a României a încheiat pe locul 12 Campionatul European, Divizia B. Tricolorele au învins sâmbătă, la Timişoara, naţionala Irlandei, cu scorul de 70-52, deşi au câştigat numai două din cele patru sferturi.
    O clasare mediocră însă dacă ținem cont că România a fost gazda acestui turneu final, iar naționala condusă de sătmăreanul Florin Covaciu a învins echipe ca Irlanda ori Luxemburg, unde baschetul trebuie să recunoaștem, nu înseamnă mare lucru.
    Nu rezultatul de la acest ultim meci a surprins, ci faptul că la acest ultim joc de la turneul final, de pe banca tehnică a lipsit antrenorul principal, Florin Covaciu.
    Acesta și-a lăsat baltă echipa și a plecat la o nuntă la Cluj?! Chiar dacă a avut acceptul conducerii FRB, totuși rămâne întrebarea cât de profesionistă să fie mișcarea și ce s-ar fi întâmplat dacă sâmbătă România juca semifinalele?
    Din păcate acesta e modul în care e tratat sportul de performanță la noi. Și de aceea în ultima vreme jucăm mai bine cu echipele noastre de fotbal, baschet, handbal… la nunți, botezuri, cumetrii decât la competițiile oficiale.
    “Există diferite probleme în viața unui om care trebuie înțelese și rezolvate. Dacă credeți că nu am reușit să-l suplinim, atunci aveți dreptate să vă întrebați unde este antrenorul principal. Dacă am reușit să-l suplinim, înseamnă că suntem o echipă”, a declarat la final secundul Carmin Popa, încercând parcă să-i găsească scuze lui Covaciu.
    Ungaria, Estonia și Israel s-au calificat în Divizia A după Europeanul de la Oradea și Timișoara.
    Cristian Stan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE