More

  Lionel Messi, cel mai altruist jucător de la Campionatul Mondial

  2

  La finalul meciului câştigat de Argentina în faţa Elveţiei, scor 1-0, în urma căruia sud-americanii s-au calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, Lionel Messi a fost desemnat de FIFA omul meciului. Pe mulţi i-a surprins faptul că starul de la Barcelona a primit distincţia pentru a patra oară consecutiv, deşi prestaţia sa nu a fost una dintre cele mai bune. Pasa decisivă dată lui Di Maria la marcarea singurului gol al partidei a fost însă determinantă pentru desemnarea argentinianului drept MVP al meciului.

  De altfel, Messi îşi merită premiul şi pentru simplul fapt că, în acest moment, ocupă primul loc în ierarhia celor mai buni creatori de ocazii de la Campionatul Mondial, cu nu mai puţin de 18 astfel de acţiuni.

  Cel mai bun pasator decisiv este, însă, columbianul Juan Cuadrado, care a oferit până acum 4 assist-uri pentru colegii săi, conform site-ului de statistici Opta.

  Mijlocul Franţei, cel mai bun la driblinguri
  Tot de pe site-ul de statistici Opta aflăm că linia de mijloc a Franţei este cea mai tehnică de la Campionatul Mondial. Trio-ul format din Blaise Matuidi, Paul Pogba şi Yoan Cabaye a reuşit 21 din cele 24 de driblinguri încercate, adică o rată de succes de 87.5%. Totodată, atacantul Karim Benzema este fotbalistul cu cele mai multe şuturi spre poartă de la turneul final: 24.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE