More


  Lucrările edilitare de la Negreşti Oaş, în grafic

  - Advertisement -

  2

  Lucrările desfăşurate la reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare în oraşul Negreşti-Oaş sunt în grafic, conform celor afirmate de primarul Aurelia Fedorca. Cele executate pe străzile Cornetului, Valea Cerbului şi Morii sunt aproape finalizate, şi în scurt timp se va trece la modernizarea acestor tronsoane de drum în cadrul unui proiect european. De asemenea, se are în vedere şi modernizarea altor străzi prin PNDL.

  Lucrări prioritizate
  Primarul Aurelia Fedorca a afirmat că graficul lucrărilor a fost făcut în funcţie de priorităţi, însă faţă de programul iniţial la lucrările de modernizare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare au apărut câteva modificări. “S-a constatat că realitatea din teren este puţin altfel decât ceea ce a fost prevăzut, însă am găsit soluţiile necesare, astfel că lucrările decurg normal, fără întârzieri. Lucrările executate pe străzile Cornetului, Valea Cerbului şi Morii sunt aproape de a fi finalizate, iar în scurt timp se va trece la strada Unirii I”, a afirmat edilul şef.
  Imediat după ce lucrările la masterplanul apă-canal vor fi finalizate, se va trece la modernizarea şi reabilitarea structurii supraterane de pe aceste străzi. “Pentru acest obiectiv avem în derulare un proiect european. După introducerea reţelelor de apă şi canalizare se va trece imediat la reabilitarea totală a acestor străzi, nu doar la turnarea unui strat de asfalt”, a mai precizat primarul Fedorca.
  Aurelia Fedorca s-a arătat încântată de felul în care negreştenii suportă disconfortul creat de aceste lucrări. “Negreştenii îşi doresc să aibă condiţii civilizate de trai. Acesta este şi motivul pentru care suportă cu stoicism disconfortul creat de şantier, dar ştiu că aceste lucrări trebuie finalizate până la 31 decembrie 2015. Ştiu că după această dată, Negreştiul va arăta ca un adevărat oraş european”, a mai spus primarul Fedorca.

  Străzi reabilitate prin PNDL
  În afară de străzile cuprinse în proiectul european, Primăria Negreşti Oaş mai are în vedere reabilitarea unor artere printr-un proiect dezvoltat în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală. “Prin acest program, Guvernul Ponta a ajutat foarte mult oraşele mici, aşa cum este şi Negreştiul. Astfel că, după ce a fost realizat un tronson în partea de est a oraşului, imediat după finalizarea lucrărilor la masterplanul apă-canal, prin PNDL vor fi executate lucrări de modernizare a unui tronson intens circulat în partea de vest care cuprinde străzile Moţilor şi Turului. Practic, acest tronson poate prelua o mare parte din traficul din oraş în cazul în care în zona centrală se desfăşoară anumite activităţi. Se poate spune că este o şosea de centură a oraşului Negreşti Oaş”, a mai afirmat Aurelia Fedorca. Edilul şef a precizat că proiectul pentru aceste străzi a fost aprobat la plată şi a fost alocată deja suma de 156.000 de lei pentru demararea lucrărilor.
  Realizate din fonduri proprii, lucrările de reabilitare a zonei Centru – BCR – Unirii sunt finalizate, iar în scurt timp acestea vor fi recepţionate. Aici au fost amenajate parcări, trotuare, pasaje pietonale şi au fost asfaltate în întregime drumurile de acces în zonă. Pentru realizarea acestor lucrări, Primăria Negreşti-Oaş a alocat suma de 430.000 de lei.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img