More


  Malpraxisul cu şantaj, pe masa Colegiului Medicilor

  =

  onuc

  Cazul pacientului Vasile Onuc denunţat de chirurgul Alexandru Andreica pentru şantaj după o operaţie nereuşită de apendicită, care era să-l coste viaţa, intră într-o nouă fază. Victima a fost audiată ieri de conducerea Colegiului Medicilor Satu Mare. Reprezentanţii Colegiului l-au informat că îi vor comunica acasă decizia, fără să precizeze vreun termen. Vasile Onuc a declarat că va lua măsuri şi pe alte planuri, depunând o plângere penală împotriva chirurgului pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală şi neglijenţă în serviciu.

  O audiere expeditivă
  Sătmăreanul Vasile Onuc a fost audiat ieri de conducerea Colegiului Medicilor Satu Mare. Vasile Onuc ne-a declarat că audienţele au fost formale, fiind întrebat doar dacă îşi susţine plângerea depusă împotriva chirurgului, întrebare la care a răspuns afirmativ. “M-au întrebat dacă îmi susţin plângerea înaintată împotriva chirurgului Alexandru Andreica. Le-am răspuns că mi-o susţin în continuare şi că doresc să fie tras la răspundere pentru modul în care m-a operat. Apoi am fost trimis acasă, spunându-mi-se că voi primi acasă decizia Colegiului Medicilor. Mi-au mai spus că medicul Andreica va mai fi cercetat de o Comisie de disciplină, probabil la Spitalul Judeţean, şi că nu sunt obligat să mă prezint la această comisie”, ne-a declarat Vasile Onuc. Acesta a adăugat că va depune o plângere penală împotriva chirurgului pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală şi neglijenţă în serviciu, solicitând totodată daune morale şi materiale.

  Un şantaj cusut cu aţă albă
  În urmă cu o lună, Gazeta de Nord-Vest a prezentat pe larg povestea unui şantaj care pare cusut cu aţă albă. Pacientul Vasile Onuc îl acuză pe medicul Alexandru Andreica de la Spitalul Judeţean Satu Mare că i-a înscenat şantajul pentru a-l compromite şi pentru a scăpa astfel de consecinţele plângerii de malpraxis pe care a înaintat-o Ministerului Sănătăţii. După o operaţie de apendicită, care apoi s-a infectat şi s-a desfăcut, Vasile Onuc a ajuns la o clinică din Cluj, unde a stat internat o lună întreagă, din care şapte zile la Terapie Intensivă. Onuc susţine că medicul Andreica a fost cel care a propus să-i dea 1.000 de euro pentru a-şi retrage plângerea de malpraxis transmisă Ministerului Sănătăţii. Vasile Onuc a căzut în capcana întinsă abil de chirurg, considerând că se poate înţelege amiabil cu cel din a cărui neglijenţă era să-şi piardă viaţa, în urma unei banale operaţii de apendicită. Onuc a fost prins de poliţişti după ce a primit banii de la chirurg, care l-a denunţat pentru şantaj. În timp ce reclamaţia de şantaj este cercetată de Poliţie, reclamaţia de malpraxis este anchetată de Colegiul Medicilor Satu Mare.

  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img