More

  Mondialu’ din fața televizorului…

  Ultimul week-end de Mondial și ultimele două meciuri.

  La drept vorbind, finala mică din această seară contează mai puțin. Brazilia pare obligată să bată Olanda pentru a-și mai repara din onoarea pierdută în semifinală. Cred că asta ar fi singura miză …onoarea gazdelor, căci Van Gaal a și declarat că dacă ar fi după el finala mică n-ar trebui jucată. Până la urmă are dreptate , de ce să pleci acasă ca un ”looser” după un turneu în care ai fost la un pas de finala mare.

  Ajungem la Germania-Argentina. Îmi place că mai nou au apărut peste noapte o grămadă de suporteri ai ”panzerelor”. E la modă să fii fan Germania. Sigur că sunt o grămadă de argumente care-i dau pe nemți favoriți. Din 2006 tot construiesc o națională de titlu mondial. I-au dat încredere lui Lowe. Forța grupului e atuul lor. Au rezerve de lux gen Schuerle, Goetze, Grosskreutz iar Reus e accidentat. În plus e mitul Klose și imprevizibilul Muller.

  Și totuși… eu aș vrea ca Argentina să câștige finala. Doar pentru că Messi ar merita acest lucru. Un tip care n-a păcălit fotbalul, un mic geniu al sportului rege , un bun exemplu pentru cei mici, fără fițe și extravaganțe , unul care ar merita să-l mai coboare nițel de pe soclu pe Maradona. Și mai e, vorba lui Neymar, și muncitorul Mascherano și mai e Di Maria…E adevărat Argentina n-a făcut spectacol, a câștigat mereu chinuit la un gol diferență dar chiar și așa l-aș vrea pe Messi cu trofeul de-asupra capului.

  Și ar mai fi o comparație interesantă. Sabella ăsta, care a debutat în antrenorat acum 5 ani, la 54! Aduce puțin cu bătrânelul simpatic Enzo Bearzot cu pipa lui cu tot, ce aducea în 82 titlul Italiei după un turneu în care ”azzuri” au ieșit chinuit din grupe și au început să joace ceva fotbal abia spre final. Așa că eu unul merg, cred contra curentului, pe mâna lui Messi ( nu a lui Maradona) și a Argentinei. Glumind nițel mai am un argument… n-am dreptate când zic că, și ca Papă, Francisc e mai simpatic decât Ratzinger?

  Pe final una de MasterChef… că și fotbalul ca și dragostea pare că trec tot prin stomac. Președintele Federației germane de fotbal (DFB), Wolfgang Niersbach, a ținut să-i mulțumească chef-ului restaurantului italian în care conducătorii DFB au mâncat în mod obișnuit în sejurul brazilian, în apropiere de Porto Seguro, dăruindu-i un tricou semnat de jucătorii Nationalmannschaft, calificată pentru finala de duminică. Moment în care chef a cântat din toți rărunchii imnul național… italian, la unison cu președintele federației! Pe luni!

  Florin Mureşan

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE