More


  Natura dezlănţuită a făcut ravagii în judeţ

  =

  incendiu

  Lucrătorii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Someş” Satu Mare şi poliţiştii sătmăreni au fost solicitaţi în noaptea de luni spre marţi să intervină pentru a stinge trei incendii produse de trăsnete pe raza judeţului. Pagubele produse de aceste incendii se ridică la suma de 587.000 lei, iar oamenii legii au salvat bunuri în valoare de 650.000 lei.

  Tâmplărie din Petin, distrusă de trăsnet
  Primul incendiu a izbucnit în jurul orei 20.30, la un atelier de tâmplărie din Petin. La faţa locului s-a deplasat Detaşamentul de Pompieri Satu Mare care a intervenit cu trei autospeciale, alături de poliţiştii din Păuleşti. În urma cercetărilor efectuate, oamenii legii au constatat că ardea construcţia din lemn a acoperişului, produse finite şi semifabricate din lemn. Incendiul, produs de un trăsnet din timpul furtunii, a fost lichidat după aproape opt ore de luptă cu focul.

  Focul a distrus acoperişul construcţiei, maşini şi utilaje de prelucrare a lemnului, producând pagube evaluate la aproximativ 500.000 lei. Prin intervenţia structurilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, s-a reuşit salvarea restului atelierului de producţie în valoare de aproximativ 50.000 lei.

  Şură lovită de trăsnet la Homorod
  La scurt timp, pompierii sătmăreni au fost solicitaţi să intervină pentru a lichida un alt incendiu produs la o şură din Homorodu de Mijloc. La faţa locului s-a deplasat Detaşamentul de Pompieri Satu Mare, care a intervenit cu două autospeciale, alături de poliţiştii din Beltiug. Pompierii sătmăreni au ajuns la locul intervenţiei la ora 21.21 şi au constatat că ardea construcţia din lemn a şurii, aproximativ cinci tone de fân, o căruţă, 2 mp scândură, zece butoaie şi trei căzi. Incendiul a fost lichidat la ora 02.30. În urma incendiului s-au degradat un circular electric, un bloc motor tractor, piese de tractor, scule şi unelte agricole. Pagubele produse de incendiu au fost evaluate la aproximativ 80.000 lei, iar prin intervenţia pompierilor s-a reuşit salvarea bunurilor în valoare de aproximativ 200.000 lei. Şi în acest caz, trăsnetul este principala cauză care a dus la producerea incendiului.

  O anexă gospodărească a luat foc la Apa
  Cel de-al treilea incendiu, produs de asemenea de un trăsnet, a izbucnit în jurul orei 21.31 la o anexă gospodărească de pe strada Balastiera, din localitatea Apa. Pompierii sătmăreni au intervenit cu o autospecială, ajungând la faţa locului la ora 22.08 şi au constatat că ardea construcţia din lemn a acoperişului, mobilierul dintr-o cameră, incendiul fiind stins în 40 de minute. În urma incendiului s-au degradat aproximativ 50 bucăţi ondulină bituminată şi un televizor. Pagubele produse de incendiu au fost evaluate la aproximativ 7.000 lei, iar bunurile salvate de oamenii legii se ridică la circa 400.000 lei.

  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img