More


  Olanda – Costa Rica 0-0 (4-3 d.l.d.) / Meci nebun în sferturi

  =

  Meci nebun în sferturile CM 2014, între Olanda și Costa Rica! Batavii s-au calificat la penalty-uri, scor 4-3, după o partidă dominată de la un capăt la celălalt, în care au trimis mingea în bară de trei ori și au încheiat cele 120 de minute de joc fără gol marcat.

  Tripla vicecampioană mondială (1974, 1978, 2010) a reuşit cu mare dificultate să treacă de o echipă dedicată și muncitoare, care a făcut un joc defensiv aproape perfect, anihilând vedetele europenilor.

  Vicecampionii mondiali au avut toate ocaziile în timpul regulamentar, în care Costa Rica nu a reuşit niciun şut pe poartă. Van Persie nu l-a putut învinge pe Keylor Navas, care a apărat la aceeaşi fază şutul lui Sneijder (21). Portarul costaricanilor a fost providenţial şi la ocazia lui Depay (28), confirmând forma excelentă în care se află. Sneijder şi-a încercat norocul şi din lovitură liberă, dar Navas şi-a salvat din nou echipa (38). Goalkeeperul costaricanilor l-a blocat iar pe Van Persie, la ultima fază periculoasă din prima repriză. Cu 8 minute înainte de final, bara s-a opus execuţiei lui Sneijder, tot din lovitură liberă.

  Costa Rica a rezistat eroic asediului olandezilor din ultimele minute. Van Persie a ratat o execuţie simplă, singur cu Navas (88), iar în ultimul minut, naţionala lui Van Gaal a trecut din nou pe lângă victorie, după o fază la care mingea a fost deviată de doi adversari în bară.

  S-a intrat în prelungiri, unde ambele echipe puteau da lovitura. Cu trei minute rămase de jucat, Costa Rica a avut o șansă imensă (116). Atacantul lui Kuban, Urena, l-a luat la ţintă pe portarul olandezilor, Cillessen. Chiar înainte de final, Sneijder a lovit pentru a doua oară bara, a treia în meci a olandezilor (118). La ultima fază, Louis Van Gaal a schimbat inspirat portarul – goalkeeperul lui Newcastle, Tim Krul, a fost introdus special pentru loviturile de departajare.

  Mutarea a fost una potrivită. Krul a apărat două execuţii ale costaricanilor, la Ruiz și Umana, şi a trimis astfel Olanda în semifinala cu Argentina, de la Sao Paulo. Altfel, batavii au executat perfect toate loviturile de departajare și au marcat prin Van Persie, Robben, Sneijder și Kuyt. Astfel, Olanda se califică mai departe în premieră la Campionatul Mondial, după un meci decis de loviturile de departajare.

  Costa Rica părăseşte turneul final practic neînvinsă, după cea mai mare performanţă din istoria țării. Costaricanii au învins Uruguay, Italia și au remizat cu Anglia, Grecia (victorie la penalty-uri) şi Olanda (eşec la penalty-uri).  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img