More


  Parada Festivalului Roman Zalău Porolissum va fi condusă de Dea Victoria

  - Advertisement -

  Primăria Municipiului Zalău și Phantom Video Production organizează vineri, 18 iulie, de la ora 18.00, în amfiteatrul din Parcul Central, concursul pentru desemnarea „Dea Victoria” – „zeitatea” care va conduce parada soldaților daci și romani, care vor lupta în timpul Festivalului Roman Zalău-Porolissum.

  La concurs pot participa doamne/domnișoare cu vârsta cuprinsă între 14 și 30 de ani, cu domiciliul în județul Sălaj. Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0744 847 575.

  Înscrierile se fac până în data de 17 iulie, prin email, la adresa cosmin2216@yahoo.com. Vor fi transmise nume/prenume, vârstă, o fotografie, acordul scris al părinților (pentru minore).

  Concurentelor le va fi notată prezentarea, ținuta – coafură, bijuterii, îmbrăcăminte (care vor fi adaptate evenimentului la care vor participa), dansul pe muzică antică, recitarea unui pasaj dintr-un autor antic (poezie, monolog etc).

  Concurentele vor fi însoțite de soldați romani – membri ai Asociației „Amicii Muzeului”. În cadrul evenimentului de vineri vă mai propunem un recital susținut de Paula Tărău și dansuri cu „Zânele Zalăului”.

  Din punct de vedere istoric, simbolistica puternică a acestei zeități în epoca romană, de largă răspândire geografică, este un cult dedicat Dea Victoria. Ea reprezenta biruința absolută și un intermediar între muritori și ceilalți zei ai Panteonului roman. Va fi, așadar, firesc ca reprezentarea feminină a acestei importante zeități, câștigătoarea concursului, să conducă trupele „încercate în războaie”, care vor defila și se vor lupta, într-o nouă, dar cu siguranță grea bătălie, în centrul Zalăului! Câștigătoarea va trebui să dovedească faptul că merită să poarte cununa de lauri și să conducă trupele care vor lupta la Festivalul Roman Zalău – Porolissum.
  Iulian Duma  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img