More


  Peste 330 de absenţi la ultima probă la BAC

  =

  bac

  Absolvenţii de clasa a XII-a au scăpat vineri de emoţiile examenelor de bacalaureat odată cu desfăşurarea ultimei probe, cea la alegere a profilului şi specializării, însă aşteaptă cu înfrigurare notele. La ultima probă a sesiunii de vară a BAC-ului, au absentat peste 330 de candidaţi din cei înscrişi, iar un candidat a fost eliminat din examen.

  Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, pentru ultima probă la BAC, cea la alegere a profilului şi specializării, s-au înscris 2.157 de candidaţi, dintre care au fost prezenţi doar 1.826, astfel că 331 au fost absenţi. În judeţ au fost susţinute probe la zece materii. Astfel, la Fizică, din cei 68 înscrişi au fost prezenţi 25, la Biologie, din 720 au fost prezenţi doar 549, la Chimie, din 161 înscrişi au fost prezenţi 134, la Geografie, din 989 înscrişi au fost prezenţi 917, iar la Informatică din cei 136 de înscrişi au fost prezenţi doar 118. Nu au fost înregistraţi absenţi la disciplinele Sociologie (un candidat), Logică şi Psihologie (câte patru candidaţi), Economie (17 candidaţi) şi Filosofie (57 de candidaţi).

  Nici această ultimă probă nu s-a putut desfăşura fără mici incidente. Astfel, un candidat de la Liceul “Unio” care îşi susţinea proba la centrul de examinare de la Grupul Şcolar de Industrie Alimentară “George Emil Palade”, a fost eliminat din examen pentru că avea telefonul mobil asupra sa. Astfel, pe parcursul desfăşurării acestor probe au fost eliminaţi, în total, doi candidaţi.

  Chiar dacă după desfăşurarea probelor de BAC, candidaţii sătmăreni au susţinut că subiectele au fost cel puţin abordabile şi se aşteaptă la rezultate bune, totuşi aceştia aşteaptă cu emoţie notele care vor fi afişate luni, până la ora 12.00, la centrele de examinare. Lucrările vor fi corectate la centrele de evaluare de la Colegiul Naţional “Kolcsey Ferencz” şi Liceul Teologic Romano-Catolic “Ham Janos”. Cei nemulţumiţi de notele primite vor putea depune contestaţii în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00. Rezolvarea contestaţiilor se va desfăşura în perioada 8-10 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate în data de 11 iulie.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img