More

  Poliţiştii caută distrugătorii digului de lângă Odoreu

  odoreu

  Poliţiştii sătmăreni au deschis un dosar de urmărire penală “in rem” în cazul săpăturilor efectuate la digul Someşului în apropierea localităţii Odoreu, urmând a fi făcute cercetări şi audieri. Subprefectul Alfatter Tamas a primit ieri dimineaţă rapoartele Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) Satu Mare şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi este de părere că digul trebuie readus la starea sa iniţială.

  Cazul de la Odoreu este cercetat de o echipă formată din poliţiştii de la Satu Mare şi de la Odoreu, care au deschis dosar penal pentru faptă, urmând a fi făcute cercetările de rigoare pentru a afla făptaşii. Primarul comunei Odoreu, Dumitru Pop, a precizat că există martori care au văzut în zonă un utilaj cu numerele de înmatriculare ale SGA şi că este foarte probabil că săpăturile la dig au fost executate cu acesta. Edilul şef a solicitat ajutorul avocaţilor pentru a formula o plângere în acest caz care va fi adresată atât Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, cât şi Administraţiei Bazinale de Apă “Someş-Tisa”. “Am avut mai multe convorbiri cu specialişti din Satu Mare care mi-au precizat că inundaţiile din 1970 au avut loc tocmai datorită unor astfel de săpături făcute la digurile de atunci. Doresc să evit astfel de tragedii la Odoreu”, a mai precizat primarul Dumitru Pop.

  Pe de altă parte, subprefectul Alfatter Tamas a primit ieri dimineaţă rapoartele făcute de SGA şi ISU. “O să le parcurgem pentru a afla punctele de vedere ale celor două instituţii după care ne vom întâlni într-o şedinţă pentru a discuta măsurile care trebuie luate. Din punctul meu de vedere, digul de lângă Odoreu trebuie adus la starea sa iniţială pentru a fi evitat orice eveniment neplăcut, cu toate că reprezentanţii SGA mi-au dat asigurări că nu există niciun pericol. Trebuie făcută şi o expertiză tehnică a acestui dig”, a precizat subprefectul Alfatter Tamas.

  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE