More


  Prefectul Avram i-a felicitat pe elevii de zece la examenele naţionale

  - Advertisement -

  elevizece

  Elevii sătmăreni care au reuşit performanţa de a lua nota maximă atât la evaluarea naţională cât şi la bacalaureat au fost felicitaţi ieri, într-un cadru festiv, de prefectul Eugeniu Avram. La întâlnirea cu cei zece tineri merituoşi sătmăreni, care s-a desfăşurat în Sala de protocol a Palatului Administrativ, au mai fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, inspectorul şcolar general Mariana Roman, inspectorii şcolari generali adjuncţi Claudiu Mondici şi Szasz Piroska, precum şi părinţii elevilor.

  Felicitări adresate elevilor, părinţilor şi profesorilor
  Înainte de a le înmâna diplomele de onoare, prefectul Eugeniu Avram i-a felicitat atât pe elevii de zece cât şi pe părinţii şi profesorii acestora. “Am dorit să ne întâlnim azi pentru a vă putea cunoaşte personal. În rezultatele obţinute de voi la aceste examene se oglindeşte rodul muncii voastre şi trebuie să fiţi un exemplu pentru generaţiile care vor veni după voi. Vă felicit pentru această performanţă, şi trebuie felicitaţi atât părinţii cât şi profesorii. Vă doresc mult succes pe mai departe, iar uşa biroului meu este deschisă oricând pentru voi”, a spus prefectul Eugeniu Avram.

  Elevii au mai fost felicitaţi şi de preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef. “Vă felicit pentru performanţa voastră şi vă doresc să fiţi la fel de sârguincioşi în domeniile pe care le veţi urma. Prin acest gest, se dovedeşte faptul că atât Prefectura, cât şi Consiliul Judeţean, apreciază performanţa şi pe cei care excelează”, a mai spus Ştef. Felicitări pentru elevi şi părinţi a mai adresat şi inspectorul şcolar general Mariana Roman. “Părinţii se pot mândri cu aceşti minunaţi copii, iar ei dovedesc prin ceea ce au realizat că merită din plin acest lucru”, a mai spus Mariana Roman.

  Premii în bani din partea Guvernului Ponta
  Apoi s-a trecut la premierea celor zece elevi cu notă maximă la examenele naţionale. Aceştia sunt Ioan Alexandru Pop de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” şi Maria Alina Demian de la Liceul Teoretic Carei, care au luat nota maximă la examenele de bacalaureat, precum şi Andrada Groza, Maria Luiza Jurcuţ, Ioana Lazăr şi Elena Georgiana Maxim de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, Bogdana Cristiana Gale-Cazan şi Paula Rebeca Szucs de la Şcoala Gimnazială Tăşnad, Cristiana Ioana Tripon de la Şcoala Gimnazială “Octavian Goga” şi Casian Moiş de la Liceul Teoretic Negreşti-Oaş, care au luat nota zece la evaluarea naţională. Tinerii au primit o diplomă de onoare din partea Instituţiei Prefectului Satu Mare şi un dar simbolic.

  Cei zece tineri merituoşi vor fi premiaţi şi marţi, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, chiar de premierul Victor Ponta şi de ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, prin sistemul de videoconferinţă. Cei care au obţinut nota zece la bacalaureat vor primi un premiu în valoare de 3.000 de lei, iar cei care au reuşit aceeaşi performanţă la evaluarea naţională vor primi suma de 2.000 de lei, potrivit hotărârii de Guvern privind premierea în bani a absolvenţilor care au obţinut media 10 la examenele de bacalaureat şi evaluare naţională.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img