More


  Preşedintele ALDE: Regret că PNL s-a alăturat PPE, partidul care a încercat să ţină România în afara UE

  =

  2

  Preşedintele ALDE, Graham Watson, a declarat, joi, la Bucureşti, că regretă faptul că PNL a decis să se alăture PPE, “partid care a încercat să ţină România în afara UE” şi care i-a impus “măsuri speciale”, după aderare.

  “România trebuie să regăsească spiritul reformei care a lipsit în ultimii 6-7 ani. Ca cetăţean al Uniunii Europene, cred că UE trebuie să ajute în acest proces şi vreau să văd România că se integrează mult mai bine în UE, făcând reformele necesare în acest sens. De aceea am fost foarte surprins când PNL a decis să se alăture PPE, pentru că acesta este partidul care a încercat să ţină România în afara UE şi apoi să o supună unor măsuri speciale”, a declarat Graham Watson, în cadrul unei conferinţe comune cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

  PPE este “partidul domnului Berlusconi, al domnului Borisov, al domnului Orban, care cu greu pot fi consideraţi figuri liberale în contextul european. Este partidul austerităţii şi al politicilor coordonate de Angela Merkel şi Wolfgang Schäuble de la Berlin. Este partidul care a calificat refererendumul din 2012 privind demiterea preşedintelui Băsescu drept o lovitură de stat şi este un partid care, fiind influenţat de Biserica Catolică, nu este deschis şi nu priveşte înainte în direcţia europeană”, a mai susţinut liderul liberalilor europeni.

  Pe de altă parte, Watson a precizat că ALDE a susţinut “dreptul României de a trimite observatori în PE înainte de aderare, în timp ce PPE s-a opus”.

  Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa este partidul care “a votat în unanimitate în PE şi în Consiliul European în favoarea aderării României la UE şi care, în acelaşi timp, a susţinut ca România să aibă o reprezentare corectă privind voturile în PE şi în Consiliul European”, a afirmat Graham Watson.

  La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că în România este nevoie în continuare de existenţa unui partid care să reprezinte liberalismul, întrucât încă trebuie luptat pentru libertăţile individuale.

  “România, cu toate că a ieşit din noaptea neagră a totalitarismului comunist şi s-a îndreptat către democraţie şi libertate, a reuşit un lucru care nu este însă valid pentru totdeauna. Pentru libertăţile individuale, pentru drepturile cetăţeanului trebuie să luptăm în continuare ca ele să nu fie încet, încet restrânse, pentru că au fost, în toată această perioadă, numeroase tentative de limitare a drepturilor şi libertăţilor individuale”, a precizat Tăriceanu.

  “România, astăzi, este într-un deficit de democraţie, a rămas anchilozată la nivelul de acum 8-10 ani, n-a mai reuşit să progreseze şi cred că este nevoie de idei noi, să insuflăm un nou spirit care are la bază valorile şi principiile liberale”, a mai spus Călin Popescu-Tăriceanu.

  Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat oficial, la începutul lunii iulie, că au început demersurile pentru fondarea Partidului Liberal Reformator şi a precizat că va candida la Preşedinţia României.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img