More


  Primăria Satu Mare a pus ochii pe terenurile MApN

  - Advertisement -

  3

  Primarii de municipii din România s-au întâlnit, marţi, la Craiova, cu primul ministru Victor Ponta, întâlnire la care a participat şi primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica. În cadrul şedinţei Asociaţiei Municipiilor din România au fost dezbătute probleme precum descentralizarea sau preluarea unor active din subordinea Ministerului Apărării Naționale (MApN) şi a Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS). Concluziile discuţiilor au fost prezentate ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de către primarul Dorel Coica.  

  Teren de la MApN pentru locuinţe sociale
  Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a declarat că a făcut mai multe adrese către Ministerul Apărării Naţionale prin care se solicită trecerea în patrimoniul municipiului Satu Mare a unei suprafeţe de nouă hectare de teren situată pe strada Vulturului în vederea construirii unui cartier de locuinţe sociale. Edilul şef sătmărean a precizat că există deja discuţii avansate cu un dezvoltator imobiliar din Germania care şi-a manifestat interesul de a investi în acest proiect, doar că Ministerul Apărării Naţionale se opune cererii de cedare a suprafeţei în cauză. “Noi putem să redobândim de la unitatea militară aproape nouă hectare. Noi am discutat cu un investitor, cu un fond de dezvoltare german, care doreşte să construiască un cartier de locuinţe sociale. Suntem în negocieri, în discuţii cu ei. Însă lipseşte terenul. Am făcut numeroase adrese la Ministerul Apărării Naţionale şi am primit răspunsuri de la nişte generali de ăia, de pe timpul lui Ceauşescu, cazon, din ăia limitaţi, care nu vor. I-am spus domnului vicepriministru Liviu Dragnea, dacă vine omul cu banii să facă acel cartier, pe care îl administrează primăria, dar nu ni se pune la dispoziţie terenul, căci nici aşa nu ne convine în ţara aceasta, atunci i-am spus că vin la dumneavoastră să ne daţi bani. Mă duc în fiecare zi până se satură de mine. Domnul vicepremier Dragnea mi-a promis că în mod special va avea grijă de speţa noastră, să facem acel cartier de locuinţe sociale”, a declarat Dorel Coica.

  Primăria vrea şi bazele MTS
  Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a mai declarat că doreşte să treacă în patrimoniul municipiului Satu Mare şi bazele deţinute de Ministerul Tineretului şi Sportului. Edilul şef sătmărean a precizat că doreşte reabilitarea acestor baze şi redarea în folosinţă. “Mai era vorba despre tot ce ţine de clădiri şi terenuri care ţin de Ministerul Tineretului şi Sportului şi de Ministerul Apărării Naţionale să intre în domeniul municipiilor. Şi în continuare mergem pe varianta aceasta. Probabil vor intra în domeniul municipiilor bazele sportive pentru a le putea întreţine. Acum rămân ruginite, părăginite, pline de buruieni. Ministerul Tineretului şi Sportului nu are bani nici să dea salarii, ce să le mai şi întreţină toate aceste baze. Şi le-am spus: domnule, le preluăm noi şi le întreţinem şi le redăm circuitului, să se poată face sport”, a concluzionat Dorel Coica.

  Primarii din România se întâlnesc la Satu Mare
  Cu aceeaşi ocazie, primarul Dorel Coica a precizat că municipiul Satu Mare va deveni gazda unei şedinţe a Asociaţiei Municipiilor din România, eveniment programat pentru perioada 25-26 septembrie. Astfel, vor veni la Satu Mare cei mai importanţi primari de mari municipii din România.
  Primarul Dorel Coica a precizat că va invita şi primarii unor localităţi din străinătate. De asemenea, în aceeaşi perioadă se va organiza şi Campania “Fabricat în Satu Mare”, eveniment organizat de către Asociaţia Economică Germano- Română pentru Regiunea de Nord-Vest, în parteneriat cu Asociaţia Camera Meşteşugarilor şi cu susţinerea Primăriei şi a Consiliului Judeţean. Edilul şef sătmărean a declarat că astfel se are în vedere promovarea produselor “fabricate în Satu Mare”.
  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img