More

  Primarii vor fi convocaţi pentru a le rezolva problemele romilor

  blajean

  Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, a declarat ieri în faţa liderilor comunităţii rome că va solicita Instituţiei Prefectului să convoace o şedinţă de lucru pentru a găsi soluţii reale la problemele cu care se confruntă comunităţile de romi din judeţul Satu Mare. Concret, vor fi aşteptaţi la şedinţă primarii din localităţile cu importante comunităţi de romi, dar şi reprezentanţii societăţilor care asigură utilităţi publice, precum apă, curent şi gaze. Apelul a fost lansat în cadrul şedinţei Grupului de Lucru Mixt pentru Romi.

  Implicare în problemele romilor
  Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor, a precizat că se impune o inventariere a problemelor majore din marile comunităţi în care trăiesc cetăţenii de etnie romă, să le pună pe foaie şi apoi să fie solicitate fondurile necesare pentru a le rezolva problemele. “Eu umblu prin tot judeţul şi cunosc foarte bine problemele cu care se confruntă comunităţile de romi. Sunt comunităţi importante la Răteşti, Acâş, Tăşnad, Socond, Ardud, Craidorolţ şi Sanislău. Ar trebui convocaţi într-o şedinţă primarii din aceste localităţi pentru a găsi o soluţie la problemele romilor. Am să îi cer prefectului Eugeniu Avram să convoace până în data de 20 iulie o astfel de şedinţă. Asemenea dezbateri sunt binevenite. Asta înseamnă că ne interesează problemele cu care vă confruntaţi. Dar este nevoie şi de concursul dumneavoastră, trebuie să daţi dovadă că vă interesează şi pe dumneavoastră ”, le-a spus Mircea Govor liderilor comunităţilor de romi.

  Stâna, model de bune practici
  Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, a dat ca model de bune practici localitatea Stâna, acolo unde prin implicarea Consiliului Judeţean s-au asigurat condiţii de trai decente pentru comunitatea de romi. “La Stâna se asfaltează tot cartierul. Este vorba despre 4,5 kilometri de drum asfaltat. Primăria Socond s-a implicat în acest proiect, iar oamenii de la Stâna au şi apă. Este nevoie şi de implicarea primarilor, căci altfel este mai greu. Dar şi voi, ca şi lideri, trebuie să vă implicaţi, să oferiţi soluţii. Să vorbiţi cu oamenii dumneavoastră. Dar ne trebuie şi un cadru legal, şi vă asigur că îl vom găsi. Eu am dovedit până în prezent că am fost alături de voi”, a declarat Mircea Govor.

  Liderii romilor s-au arătat încântaţi de idee, urmând ca, cel mai probabil în această lună, să se aşeze la masa discuţiilor cu toţi factorii care ar putea să se implice în demersurile privind creşterea nivelului de trai al romilor.

  Ciprian Bâtea

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE