More


  Primarul Coica se declară împotriva măririi impozitelor locale

  - Advertisement -

  7

  Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că este total împotriva majorării taxelor şi impozitelor locale. “Nu se pune problema, cel puţin nu la noi în Satu Mare”, a declarat primarul Dorel Coica. Edilul şef sătmărean le-a răspuns pe acelaşi ton hotărât şi unei părţi a liderilor pensionarilor, care cer o nouă serie de gratuităţi pe mijloacele de transport în comun. Primarul Dorel Coica i-a invitat pe aceştia să se implice activ în viaţa comunităţii, iar numai după aceea să solicite astfel de beneficii.

  Nici majorări de impozite, nici noi facilităţi
  După ce membrii Consiliului Local Satu Mare au dat undă verde la începutul acestui an pentru acordarea dreptului de călătorie gratuit pe mijloacele de transport în comun ale S.C. Transurban S.A. pentru toate persoanele din momentul împlinirii vârstei de 70 de ani, cu domiciliul în municipiul Satu Mare, membrii Consiliului Judeţean al Pensionarilor au solicitat acordarea de noi facilităţi, în special pentru grupa de vârstă 65 – 70 de ani. Primarul Dorel Coica s-a opus vehement acestei solicitări, precizând că asta ar însemna noi majorări de taxe şi impozite locale sau ar însemna să se taie bani de la alte capitole bugetare, precum învăţământul, ceea ce nu se poate lua în considerare. “În funcţie de bugetul pe care îl avem am dat nişte facilităţi. Singura grupă care a rămas este aceasta, de pensionari până la 70 de ani. Restul, toţi au gratuitate pe foarte multe paliere. Acum nu o să vină să ne impună. Dacă dânşii (membrii Consiliului Judeţean al Pensionarilor, n.red.) renunţă la o parte din pensia lor pentru a acoperi pierderile de la Transurban, mai vorbim. Noi le-am promis, în funcţie de buget, de economii, de posibilităţile Consiliului Local şi al Primăriei Satu Mare că vom trece şi la alte categorii. Nu putem în prezent să dăm astfel de facilităţi. Ce să fac, să măresc acum taxele şi impozitele ca să le dau lor jumătate de bilet gratuit?! Nu este corect faţă de cetăţeni”, a declarat Dorel Coica.

  Liderii pensionarilor, taxaţi de primar
  Edilul şef sătmărean i-a taxat pe membrii Consiliului Judeţean al Pensionarilor, acuzând faptul că s-au obişnuit să tot ceară, dar fără să ofere nimic în schimb. “Haideţi să ne amintim de discuţiile care au fost în Consiliu sau la conferinţele de presă. Toată lumea s-a bătut cu pumnul în piept că sunt probleme peste tot. Eu ce le-am spus?! Domnilor pensionari, haideţi la primar, constituim nişte grupe pe cartiere şi dumneavoastră să analizaţi tot ce se întâmplă în cartiere şi încercăm să le remediem. Sigur, au zis că facem, că dregem. Revoluţionari, revoluţionari. Când i-am chemat să vină, i-aţi văzut pe vreunul pe aici? Ei vorbesc numai la microfon, în faţa presei, să vadă lumea că sunt activi. În faţa dumneavoastră, a presei, sunt mari cocoşi, şi când trebuie să îi pui un pic la muncă dau din colţ în colţ. Că vor gratuitate la ştrand, că vor liber la nu ştiu unde. Să nu le mărim taxele şi impozitele. Staţi un pic, dar tu ce oferi?! Înţeleg că au muncit o viaţă întreagă şi îi respect pentru asta, dar trebuie să aibă bunul simţ şi să vadă şi ce posibilităţi are comunitatea. Nu pot să iau de la şcoli ca să le dau lor, nu este corect!”, a concluzionat Dorel Coica.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img