More


  ”Războiul dezinformării” privind provenienţa rachetei care ar fi doborât avionul malaysian

  =

  4

  Un avion malaysian de pasageri având la bord 298 de persoane, care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur, s-a prăbuşit la frontiera dintre Ucraina şi Rusia, în regiunea separatistă Doneţk. TOŢI PASAGERII AU MURIT. Avionul malaysian a fost doborât de o rachetă sol-aer, a anunţat un oficial american, citat de AFP. Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat că Ucraina “poartă responsabilitatea acestei tragedii teribile”.

  UPDATE 12:20 – Echipele de intervenţie ucrainene au găsit 121 de cadavre

  Echipele de intervenţie ucrainene au găsit 121 de cadavre din totalul de 298 de persoane aflate la bordul avionului Malaysia Airlines prăbuşit joi în estul Ucrainei, în regiunea Doneţk, a anunţat serviciul pe site-ul său de Internet, relatează Ukrainian News Agency, în pagina electronică.

  Căutările au început joi la ora 17.40, dar au fost împiedicate de separatişti, afirmă serviciile de salvare.

  Potrivit Ministerului ucrainean de Externe, care acuză separatiştii că au doborât avionul cu o rachetă Buk, aeronava zbura la o altitudine de 10.000 de metri. Totodată, un expert britanic, Simon Calder, citat de BBC, susţine că avionul zbura “la cea mai joasă altitudine permisă legal”.

  Guvernul ucrainean a desemnat o comisie să investigheze accidentul.

  Potrivit unor informaţii neconfirmate publicat de cotidianul The Star, la bordul avionului se afla şi bunica vitregă a premierului malaysian Najib Razak, în vârstă de 83 de ani. Pe de altă parte, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat pe Twitter că unul dintre membrii săi, Glenn Thomas, se afla la bordul avionului prăbuşit.

  Zborul MH17 era coordonat de patru piloţi, doi căpitani şi doi copiloţi, potrivit BBC, cei doi căpitani numărându-se printre cei mai experimentaţi piloţi ai companiei. Unul dintre ei era instructor pe avioanele Boeing 777 şi niciul nu zbura pentru prima dată pe ruta respectivă.

  Potrivit Ministerului malaysian al Transporturilor, la bordul avionului se aflau 173 de pasageri olandezi, faţă de 154 cât anunţase compania Malaysian Airlines în noaptea de joi spre vineri.

  UPDATE 12:00  – Ambasadorul Ucrainei în România, despre accidentul de avion: Avem toate motivele să credem că este vorba de doborâre intenţionată

  Ambasadorul Ucrainei în România, Teofil Bauer, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că autorităţile ucrainene au toate motivele să creadă că este vorba de doborârea intenţionată cu folosirea unui complex antiaerian.

  UPDATE 11:40 – Premierul Ucrainei ACUZĂ ruşii de “crimă internaţională”

  Persoanele responsabile de tirul de rachetă care a doborât joi avionul malaysian în estul Ucrainei trebuie judecate de Curtea Penală Internaţională de la Haga, a declarat vineri premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk, acuzând ruşii de această “crimă internaţională”.

  Oamenii care au evitat tragedia: Unii pasageri nu s-au îmbarcat în MH17 pentru a face economii sau a rămâne alături de familie

  Unii pasageri nu s-au mai îmbarcat în avionul malaysian prăbuşit în estul Ucrainei fie pentru că au întârziat, fie din dorinţa de a face economii sau a călători împreună cu familia şi nu le vine să creadă că au ratat tragicul zbor în care au murit 298 de persoane.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img