More

  Revista „Caiete Silvane” la un nou supliment: „Poeziile trecutului”

  7
   
  Revista „Caiete Silvane”, editată de Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj, sub egida Uniunii Scriitorilor din România, Consiliului Judeţean Sălaj, a Consiliului Local şi Primăriei Municipiului Zalău a realizat un nou supliment: „Poeziile trecutului” de Angela Maxim. 
   
  Angela Maxim s-a născut în 19 noiembrie 1970, în Hunedoara, dar a copilărit şi trăieşte în prezent în satul Răstolţu Mare, comuna Buciumi, judeţul Sălaj.

   
  Iubitoare a tradiţiilor din acest sat, ea a pus bazele unui muzeu, în casa bunicii dinspre mamă şi, iniţial, a strâns în muzeu lucruri moştenite de la străbunica şi bunicile ei, apoi de la oamenii din sat.
   
  Exponatele muzeului alcătuiesc universul tradiţional al interioarelor caselor ţărăneşti din zonă. O parte din exponate prind viaţă prin versurile din această plachetă, cititorul nu le va găsi ca simple obiecte, ci ca fiinţe vii, autoarea iniţiind cu ele, sub semnul nostalgiei, adevărate dialoguri. Poeziile trecutului aduc mărturii despre o lume fascinantă, aflată, din păcate, în amurg.
   
  Suplimentul „Poeziile trecutului” va fi lansat în 17 august 2014 la Buciumi, cu ocazia zilelor comunei.
  De menționat faptul că în cursul acestui an, au apărut suplimente ale revistei „Caiete Silvane” dedicate personalităţilor comunei Surduc, sculptorului Fadrusz János şi Centenarului Corneliu Coposu.

  Iulian Duma

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE