More


  Sălăjean premiat cartea sa

  =

  Sălăjeanul Györfi-Deák György a fost recompensat cu Premiul Colin 2014 pentru „Tolkien cel veşnic verde”, volum publicat online în regia autorului – în 2013 și apoi în 2014 la Editura „Caiete Silvane”, în “Trilogia franciscană”, semnată cu pseudonimul Franciscus Georgius.

  De altfel, trei din cărțile tipărite ale lui Györfi-Deák György au apărut la Editura „Caiete Silvane”, cu sprijinul Centrului de Cultură si Artă al Judeţului Sălaj.

  Györfi-Deák György s-a născut în 17 aprilie 1964, în municipiul Timișoara. A absolvit cursurile Facultății de Fizică a Universității din Timișoara în 1988. Doi ani, a lucrat ca profesor de fizică în satul Drighiu, comuna Halmășd, județul Sălaj, de unde s-a transferat la Biblioteca Județeană “Ioniță Scipione Bădescu” Zalău. În prezent, este bibliotecar la Biblioteca Orăşenească Jibou.

  Între anii 1998-1999, a fost inspector de specialitate la Inspectoratul pentru Cultură Sălaj. Semnează şi cu pseudonimul Franciscus Georgius. Este prezent în mai multe antologii de SF. El este co-autor, împreună cu Robert Lazu (coordonator) și Mihaela Cernăuți-Gorodețchi, al primei lucrări românești de referință dedicate Pământului de Mijloc, Enciclopedia lumii lui J.R.R. Tolkien (Ed. Galaxia Gutenberg, 2007). Debutează în revista școlară “Aurul negru” (Liceul Industrial Petrol Pitești, 1981).

  Printre volumele proprii (tipărite) se numără: Enciclopedia lumii lui J. R. R. Tolkien (coordonator Robert Lazu), Editura Galaxia Gutenberg, 2007 (co-autor); Curiozități sălăjene (publicistică), Editura Caiete Silvane, Zalău, 2010; Techergheli sălăjene (publicistică), Editura Caiete Silvane, Zalău, 2013; Trilogia franciscană (eseuri), Editura Caiete Silvane, Zalău, 2014.
  Iulian Duma  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img