More


  Şomerii nu se înghesuie la cursurile de recalificare

  - Advertisement -

  recalificare

  Avem destui şomeri care se plâng că nu-şi găsesc de lucru, dar puţini sunt dispuşi să facă mai mult decât atât. Ajunge să amintim de faptul că doar jumătate din locurile disponibile în vederea recalificării profesionale au fost ocupate în acest an, susţin oficialii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare. Mai mult, doar jumătate din cei înscrişi au şi reuşit să îşi finalizeze cursurile, semn că unii sătmăreni sunt mult prea comozi pentru a se ajuta pe sine.

  Sătmărenii nu se prea înghesuie să profite de facilităţile acordate de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare. Concret, din cele 616 locuri disponibile în vederea recalificării profesionale, doar 370 de persoane au dat curs invitaţiei în acest an. Din păcate, mai puţin de jumătate, respectiv 129 de şomeri, din care 20 de tineri, au şi reuşit să termine aceste cursuri. De asemenea, un număr de 23 de şomeri, din care 12 tineri, au reuşit să îşi găsească un loc de muncă după finalizarea cursurilor.

  Potrivit oficialilor AJOFM Satu Mare, cele mai căutate cursuri au fost cele de cofetar, bucătar, inspector resurse umane, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, lucrător comercial, mecanic auto, contabil, agent de securitate, frizer şi zidar. “Formarea profesională a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă se face ţinându-se seama de cerinţele de moment şi de perspectivele pieţei muncii, respectiv în concordanţă cu aptitudinile individuale ale persoanelor respective. Aceste programe se realizează la nivelurile de pregătire şi specializări, precum şi pe categorii şi grupe de persoane”, susţin oficialii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare.
  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img