More


  Sprijin pentru proiectele primăriilor din judeţ

  =

  prefect

  La iniţiativa prefectului judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ a avut loc ieri o întâlnire de lucru pe tema proiectelor aflate în implementare pe măsurile 322 şi 125. La şedinţa de lucru au participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, directorul de cancelarie al prefectului, Raul Băbţan, consilierul pe linie de afaceri europene, Mircea Ciocan, conducerea Centrului Regional de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (CRPDRP) 6 Nord-Vest Satu Mare, reprezentanţi ai Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Satu Mare, conducerea agenţiei sătmărene a Electrica Furnizare Nord, respectiv primarii, consultanţii, proiectanţii şi executanţii proiectelor cu finanţare prin FEADR.

  Sprijin din partea autorităţilor
  Prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, şi-a motivat invitaţia adresată primarilor prin faptul că se doreşte acordarea unui sprijin administraţiilor locale care se confruntă cu întârzieri mari în implementarea proiectelor cu finanţare europeană. “Este foarte important să nu pierdem aceste proiecte din cauza întârzierilor, tocmai de aceea v-am şi convocat, pentru a vă acorda sprijinul nostru. Vrem să vedem cu ce vă putem sprijini concret în implementarea proiectelor”, a declarat prefectul Eugeniu Avram.

  Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a precizat că se impune o inventariere exactă a problemelor întâmpinate de administraţiile locale, respectiv identificarea soluţiilor optime de sprijin al primăriilor în cauză. “Eu cred că este important să ştim în ce stadiu ne aflăm, mai ales cu proiectele mari. Şi, sigur, se confruntă şi cu o birocraţie mai mare decât proiectele care au un singur obiectiv. Tocmai de aceea eu cred că este bine să trecem în revistă pentru a vedea cum stăm şi unde putem să ajutăm”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef.

  Primarii au dat cărţile pe faţă
  La şedinţă au fost convocaţi doar beneficiarii care au întârzieri în implementarea proiectelor, şi anume edilii comunelor Bârsău, Socond, Apa, Bogdand, Tîrşolţ, Terebeşti şi Micula. Problemele generale care au fost evidenţiate în cadrul şedinţei de către primari sunt întârzieri cauzate de contestaţiile depuse pe procedura de licitaţie, termenul prelungit de soluţionare a acestor contestaţii la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, omisiuni în faza de proiectare, necesitatea unor modificări prin acte adiţionale, începerea procedurii de insolvenţă la unele firme care au contractat lucrări în cadrul acestor proiecte, respectiv lipsa de lichidităţi a acestor societăţi comerciale. O altă problemă este aceea a deficitului de personal la CRPDRP 6 Nord Vest.

  Ca urmare a problemelor sesizate, Instituţia Prefectului Satu Mare şi-a manifestat intenţia de a sprijini orice demers al beneficiarilor, atât la nivel judeţean cât şi naţional, pentru a soluţiona problemele apărute pe parcursul implementării, pentru a fi finalizate cu succes cele opt proiecte de infrastructură de o importanţă majoră pentru cele şapte unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Satu Mare.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img