More


  Steaua învinge dar nu convinge

  =

  Steaua a început mai greu partida de la Drammen, norvegienii au dominat, iar roș-albaștrii au avut șansă cu un Arlauskis în formă. În partea a doua, campionii au marcat, au ratat și două ocazii monumentale, iar returul de peste o săptămână pleacă de la 1-0 pentru elevii lui Gâlcă.

  Pe terenul sintetic din Drammen, gazdele au început mai bine şi au ratat cele mai mari ocazii din prima repriză. Ogunjimi l-a evidenţiat pe Arlauskis, care a respins senzațional mingea expediată de norvegian (31), iar Storflor n-a prins poarta din apropiere, la o lovitură trimisă cu capul (36). Şansele s-au răzbunat în debutul părţii secunde. Titularizat de Costel Gâlcă, Gabi Iancu a dejucat pasul la ofsaid al apărării scandinave, şi l-a învins pe portarul Adam Larsen Kwarasey cu un şut cu boltă, în startul reprizei a doua, spre disperarea puținilor fani din tribune. Latovlevici putea să închidă meciul, însă mingea a fost deviată în corner. Ocaziile meciului i-au adus în prim-plan pe Chipciu și pe Vâlceanu. Ambii s-au trezit în poziție de gol, față în față cu Larsen, dar execuțiile n-au fost dintre cele mai bune. Chipciu l-a driblat și pe portar, undeva la marginea careului mare, după care a tras la poartă, deși era incomodat de un adversar, dar mingea s-a dus pe lângă bară. În ultimele secvențe ale partidei, și Vâlceanu a trecut pe lângă gol, dar stelistul a încercat un lob peste Larsen, în locul unui șut, iar portarul norvegienilor a reținut. Și Arlauskis s-a mai remarcat încă o dată pe final, dovedind că a fost unul dintre cei mai buni steliști ai zilei, dacă nu chiar cel mai bun.  Una peste alta, Steaua s-a impus la Drammen și are acum prima șansă la calificare în returul care se va disputa pe Arena Națională miercurea viitoare, 23 iulie, ora 20:30.
  Steaua: Arlauskis – Râpă, Varela, Szukala, Latovlevici – Prepeliţă, Sânmărtean (Vâlceanu 90) – Pîrvulescu (N. Stanciu 58), Chipciu, Cr. Tănase – G. Iancu (L. Filip 75). Antrenor: Costel Gâlcă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img