More

  Tabăra creştină de la Luna Şes, la a doua ediţie

  Cea de a doua ediţie a taberei creştine dedicată tinerilor ortodocşi “Hristos în mijlocul nostru” având ca temă “Sfânta Liturghie – unitate şi comuniune”, se va desfăşura în perioada 21-26 iulie la schitul “Sfâtnul Arhidiacon Ştefan” de la Luna Şes. Manifestarea este organizată de Protopopiatul Ortodox Român Oaş şi Asociaţia Tinerilor Ortodocşi din Protopopiatul Oaş (ATOPO) şi are binecuvântarea PS Iustin Sigheteanu, episcop vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului.

  Pentru ediţia din acest an a taberei vor fi organizate programe recreativ-educative separate pentru elevii de gimnaziu (21-23 iulie) şi pentru elevii de liceu (24-26 iulie) şi vor participa 70 de elevi, câte 35 pentru fiecare grupă. În cadrul taberei sunt cuprinse o serie de activităţi precum discuţii pe marginea unei teme propuse, ateliere de lucru, rugăciune, observaţii astronomice cu aparatură de specialitate, activităţi sportive, concursuri, drumeţii, foc de tabără şi activităţi pentru cultivarea abilităţilor practice.

  Coordonatorul activităţilor din tabără va fi preotul Marcel Malanca, coordonator catehetic al Protopopiatului şi preşedinte ATOPO împreună cu un grup de profesori şi formatori voluntari de la diferite instituţii şcolare şi ONG-uri. “Ne dorim ca fiecare participant să fie în siguranţă, să se bucure de comuniune, drumeţii, odihnă, rugăciune şi aprofundarea temei propuse. Timp de aproape trei zile vom locui împreună, vor forma o colectivitate, o mică biserică, o mare familie”, a precizat preotul coordonator.
  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE