More

    Un dispozitiv revoluţionar de contracepţie, implantat sub piele, disponibil în curând

    6

    Un dispozitiv contraceptiv revoluţionar, implantat sub piele, care conţine o rezervă de substanţe anticoncepţionale cu eliberare lentă pentru 16 ani, a fost pus la punct de o companie din Statele Unite şi va fi disponibil pe piaţă până în 2018.

    Dispozitivul, care măsoară 20 x 20 x 7 milimetri şi poate fi implantat sub piele, la nivelul feselor, antebraţelor sau abdomenului, eliberează 30 de miligrame de levonorgestrel pe zi, un hormon utilizat în mai multe tipuri de anticoncepţionale, iar dacă femeile doresc să rămână însărcinate pot întrerupe administrarea acestuia cu ajutorul unei telecomenzi, conform dailymail.co.uk.

    Conform revistei MIT Technology Review, compania producătoare a dispozitivului, MicroCHIPS din Lexington, Massachusetts, va supune dispozitivul unor teste preclinice în 2015, în Statele Unite, cu obiectivul de a lansa produsul pe piaţă în 2018.

    Eliberarea precisă, pe termen lung a medicamentului se realizează prin intermediul unor microrezervoare individuale, care depozitează şi protejează ermetic medicamentul, o activare prin microcip care eliberează medicamentul şi telemetria care controlează şi transmite cantitatea de medicament eliberată“, a precizat firma producătoare.

    O cantitate de hormoni suficientă pentru 16 ani este introdusă în rezervoare minuscule situate pe un microcip din interiorul dispozitivului.

    Un impuls electric trimis printr-o membrană, provenit dintr-o baterie internă, topeşte temporar doza de hormoni, pentru a fi răspândită zilnic în organism.

    Dispozitivul cu microcip este implantat şi explantat utilizându-se anestezie locală.

    Fiecare procedură a durat mai puţin de 30 de minute. Pacientele au putut să părăsească imediat clinica şi să meargă acasă“, a precizat chirurgul Pia Georg Jensen, care a aplicat tratamentele.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE