More


  Un strigăt de ajutor!

  =

  România poate sa-și hrănească toți cetățenii și să dea mâncare la toată Europa. Așa suna un studiu întocmit de specialiști acum câțiva ani. Nu este greu să-ți dai seama că realitatea din teren poate demonstra acest lucru. Pământul românesc, binecuvântat de Dumnezeu, este aurul negru al țării noastre. Nici nu am mai avea nevoie de exploatarea cu cianuri a metalelor preționase, care provoacă atâtea dispute și pasiuni. Mâncarea este cea mai bună afacere care poate aduce cele mai multe resurse financiare unei țări. Un al studiu întocmit de specialiștii americani spune că odată cu creșterea populației la nivel global, în mod alarmant, în ultimii zeci de ani , va determina o puternică criză în industria alimentară.

  De aceea, avem nevoie de o politică deșteaptă de protejare a propriilor resurse și de explotarea eficientă a pământului. Din păcate, interese ale unor companii multinaționale, mână în mână cu oficialitățile românești din diferite ministere sau capitaliști fără scrupule blochează dezvoltarea producției si a industriei alimentare.

  Este mult mai rentabil pentru buzunarele smecherilor din agricultura să importe produse din străinătate pentru a alimenta piața românească. Prețurile sunt mai mici iar profitul este mai mare.
  Mai nou, românii sunt înșelați într-un mod extrem de perfid. Speculatorii vând marfa adusă din afară sub denumirea brandurilor românești de succes. De exemplu, la modă sunt, acum, pe piață pepenii turcești de Dăbuleni. Cumpărătorii află acasă că este o minciună ordinară din cauza gustului total diferit rezultat în urma chimicalelor cu care sunt injectate aceste fructe de sezon. Drama mare este și faptul că sunt numeroase supermarketuri unde românii găsesc ceapă de Olanda, roșii de Turcia, piersici de Spania. Tocmai în această perioadă, când țăranii români stau cu marfa în soare și nu o pot vinde.

  De aceea, este nevoie de un strigăt de ajutor către autorități să intervină prin politici guvernamentale pentru a salva agricultura românească. Mai este încă timp! Mai există încă resurse! Dacă nu…Vae Victis!

  Marius Oproiu  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img