More


  Undă verde pentru Centru Multicultural la Negreşti

  - Advertisement -

  negresti

  Consilierii locali negreşteni au aprobat ieri, în şedinţă ordinară, Studiul de Fezabilitate pentru obiectivul de investiţie Centrul Multicultural Negreşti. Potrivit celor afirmate de primarul Aurelia Fedorca, este posibil ca această investiţie să fie finanţată de Guvernul României prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Tot cu aceeaşi ocazie, aleşii negreşteni au votat programul Festivalului Patrimoniului Ţării Oaşului “Zestrea Oraşului”.

  O necesitate pentru oraşul Negreşti Oaş
  Complexul Multicultural este prevăzut cu parcare, sală de conferinţe, sală de spectacole, bibliotecă şi altele, costul total rezultat în urma studiului de fezabilitate fiind de circa 3,26 milioane de euro. O parte dintre consilieri şi-au exprimat părerea că este vorba despre o investiţie mult prea mare ca valoare ca să poată fi suportată de la bugetul local al oraşului Negreşti Oaş, însă primarul Aurelia Fedorca a explicat că este foarte posibil ca investiţia să fie finanţată de Guvernul României prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. “Estimările anterioare au prevăzut o investiţie mai mică, însă normele PSI ne obligă la o investiţie mai mare. Avem însă şansa de a fi cuprinşi la finanţare de la Guvernul României pentru acest proiect în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală. În caz contrar, investiţia va fi suportată de la bugetul local pe o perioadă de 4 sau 5 ani”, a explicat edilul şef.

  În discuţiile avute în cadrul şedinţei, consilierul local Mihai Big, preşedinte de şedinţă, a afirmat că acest proiect trebuie implementat şi a propus ca piatra de temelie să fie pusă în cadrul manifestărilor ocazionate de Festivalul Patrimoniului Ţării Oaşului, care se va desfăşura în perioada 23-24 august. În cele din urmă, proiectul a fost votat de consilierii negreşteni cu majoritate de voturi.

  Festival de amploare
  Tot în cadrul şedinţei de ieri, consilierii locali au votat programul Festivalului Patrimoniului Ţării Oaşului “Zestrea Oraşului”, care se va desfăşura în perioada 23-24 august la Negreşti Oaş. Cargo, Voltaj, Alex Velea, Lora precum şi o serie de interpreţi de folclor vor susţine recitaluri la acest festival.

  Potrivit prezentării făcute de directorul Casei Orăşeneşti de Cultură, Natalia Lazăr, festivalul se va desfăşura sub egida Ministerului Turismului şi va avea două puncte de desfăşurare. Astfel, la Muzeul în aer liber vor avea loc o serie de manifestări culturale cu invitaţi din ţară şi din străinătate, iar la scena care va fi amplasată în zona centrală a oraşului vor avea loc manifestările artistice. Pe de altă parte, primarul Aurelia Fedorca a precizat că acest eveniment este organizat pentru negreşteni, atât pentru cei care lucrează în străinătate şi care în perioada respectivă se întorc acasă, cât şi pentru cei care au rămas în ţară.

  Capetele de afiş ale zilei de sâmbătă, 23 august, vor fi Lora, care va urca pe scenă în jurul orei 21.30, şi trupa Cargo, care îşi va susţine recitalul cu începere de la ora 22.30. Duminică, 24 august, negreştenii şi oaspeţii lor vor putea urmări spectacolele susţinute de Alex Velea ( ora 21.45) şi Voltaj, de la ora 22.45. Festivalul se va încheia cu un foc de artificii. Cu toate că organizarea acestui eveniment a fost concesionată unei firme de specialitate, de la bugetul local a fost alocată suma de 110.000 de lei pentru alte cheltuieli.

  Masterplan extins
  De asemenea, aleşii oraşului Negreşti Oaş au aprobat şi proiectele de hotărâre ce vizau extinderea reţelelor de apă şi canalizare pe străzile Gării, Plopilor şi 1 Iunie. Primarul Aurelia Fedorca a afirmat că, faţă de programul iniţial al masterplanului apă-canal, la lucrările de modernizare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare au apărut câteva modificări şi că au trebuit luate măsurile necesare pentru a face faţă situaţiei. Totodată, au fost votate şi proiectele care vizează modernizarea străzilor Crizantemelor, Salcâmului, Mihai Viteazu, Moţilor, Turului, Primăverii, Viitorului, Pieţii, Arenei şi 1 Iunie.

  După cum se ştie, au fost executate lucrări de extindere a reţelei de curent electric pe străzile Pietrosului şi Victoriei, iar reţelele create în urma acestora au fost date în comodat companiei de electricitate, bineînţeles, cu acordul consilierilor locali.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img