More


  Van Gaal: Am considerat că Tim Krul este cel mai potrivit la loviturile de departajare, nu am greşit

  - Advertisement -

  6

  Selecţionerul Olandei, Louis van Gaal, a justificat trimiterea în joc a portarului Tim Krul în minutul 120 al meciului cu naţionala statului Costa Rica prin faptul că “jucătorii trebuie folosiţi în funcţie de aptitudini şi calităţi”.

  Fiecare jucător din echipa mea are calităţi şi acestea trebuie folosite când credem că ne pot ajuta. Tim Krul este cel mai potrivit la penaltiuri. Are detentă şi este impozant. Am considerat ca Krul este cel mai potrivit la loviturile de departajare, este un portar care poate ajunge în toate colţurile porţii şi l-am pregătit pentru penaltiuri. Tim Krul a ghicit mereu colţul şi ne felicităm pentru alegerea facută. Am luat decizia cu puţin înainte de minutul 90. Am simţit că putem ajunge la lovituri de departajare. Deci, am evitat să fac trei schimbări pentru a-l putea utiliza pe Krul. Nu i-am spus lui Cillessen, riscam să-i provoc o decepţie. Un antrenor decide cine joacă, cine este înlocuit şi cine intră. Am ţinut cont de statistici şi nu cred că am greşit“, a declarat Van Gaal.

  Reprezentativa Olandei s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale, în urma victoriei de sâmbătă, de la Salvador, din meciul cu selecţionata statului Costa Rica, scor 4-3, după executarea loviturilor de departajare.

  După cele 90 de minute de joc şi cele două reprize de prelungiri, scorul a fost egal 0-0.

  La loviturile de departajare pentru Olanda au marcat Van Persie, Robben, Sneijder şi Kuyt.

  Pentru Costa Rica au transformat Borges, Gonzalez şi Bolanos, în timp ce Ruiz şi Umana au ratat.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img