More


  Aproape o mie de restanţieri pentru BAC-ul de toamnă

  - Advertisement -

  bac

  La nivelul judeţului Satu Mare s-au înscris 952 de candidaţi pentru sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat. Dintre aceştia, 651 s-au înscris la proba scrisă de limbă şi literatura română, întrucât fie nu au promovat, fie nu au participat la sesiunea de vară. Sesiunea august-septembrie 2014 din cadrul BAC-ului se va desfăşura în perioada 18 august – 4 septembrie. Pentru desfăşurarea sesiunii de toamnă sunt organizate centre de examen la Colegiul Economic ”Gheorghe Dragoş” Satu Mare, cu subcomisie la Colegiul Tehnic ”Iuliu Maniu” Carei, respectiv la Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuşi” Satu Mare, cu subcomisie la Liceul Teoretic Negreşti Oaş.

  Pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat s-au înscris 952 de candidaţi, care fie nu au participat, fie nu au promovat examenul din vară. Astfel, la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare în limba română sunt 178 candidaţi, la evaluarea competenţelor lingvistice în limba maternă sunt 32 candidaţi; la evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională sunt înscrişi 189 de candidaţi, iar timp la evaluarea competenţelor digitale – 180 candidaţi. La probele scrise, s-au înscris 651 la proba de limba şi literatura română, 61 la proba de limba şi literatura materonă, 486 la proba obligatorie a profilului şi 509 la proba la alegere a profilului.

  Examenele vor începe luni, 18 august, şi marţi, 19 august, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare în limba română şi limba maternă. În perioada marţi, 19 august, şi miercuri, 20 august, urmând a avea loc evaluarea competenţelor evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar joi, 21 august, şi vineri, 22 august, se va desfăşura proba privind evaluarea competenţelor digitale. Probele scrise vor începe luni, 26 august, cu proba de limba şi literatura română, marţi, 26 august, cu proba de limba şi literatura maternă, miercuri, 27 august, cu proba obligatorie a profilului şi vineri, 29 august, cu proba la alegere a profilului şi specializării. În data de 1 septembrie vor avea loc afişarea rezultatelor şi depunerea contestaţiilor între orele 12.00 şi 16.00, urmând ca în data de 4 septembrie să fie afişate rezultatele finale.

  Pavel Prodaniuc  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img